Min 35 års dag, så da passer det jo med en kakeoppskrift.
Kom over denne oppskriften på bloggen "Mat for sjelen".
Det passet bra siden jeg skulle ha jenteklubb dagen etter.
Enkel å slenge sammen og ingredienser man finner i et lavkarbokjøkken :)
Jeg har laget den noen ganger, med litt forskjellig søtning og mengde på disse.
Her er min favoritt sammensetning.
Brownies
250 g meierismør
1 1/2 dl kakao
3 ss kokosmel
1/3 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 1/2 ts flytende natreen
6 ss sukrin
1 ss vanilje ekstrakt, går sikkert ann å smake seg til med essens eller pulver
5 egg
Start med å smelte smøret, avkjøl.
Bland det tørre (ikke sukrin).
I en annen bolle visper du egg, søtning og vanilje ekstrakt luftig.
Ha smøret i eggeblandingen under stadig omrøring.
Tilslutt har du smør- og eggeblandingen i det tørre.
Bland sammen og ha over i en papirdekt form ca 20cm *30 cm
Stekes på 175 grader i 18 min. Følg med, den skal ikke bli for mye stekt.
onsdag 28. mars 2012
tirsdag 27. mars 2012
Laks med creme fraiche og feta
Jeg grillet denne lakseretten i dag,
men den egner seg like godt i ildfast form i ovnene.
Oppskriften er hentet fra lavkarbo.no en gang for en stund siden.
Laks med creme fraiche og feta
4 laksefileter uten skinn og bein
1 beger creme fraiche
1 snacks beger med fetaost i olje, velg den smaken du vil selv.
Legg laksen på aluminiumsfolie, som er brettet dobbelt.
Ha på salt og pepper.
Bland cf og fetaosten (med oljen) sammen.
Ha blandingen over laksen.
Brett folien slik at fisken ligger i en tett lomme.
Legg på grillen (gassgrill) på middels/lav varme.
Ha lokket igjen.
La den ligge i ca 20 min.
Vær forsiktig når du åpner fiskepakken,
mye varm damp som det er lett å brenne seg på.
Om du lager i ovn, setter du den ildfaste formen
i ovnene på 200 grader i ca 20 min.
Som tilbehør hadde vi foliebakte grønnsaker,
også laget på grillen.
men den egner seg like godt i ildfast form i ovnene.
Oppskriften er hentet fra lavkarbo.no en gang for en stund siden.
Laks med creme fraiche og feta
4 laksefileter uten skinn og bein
1 beger creme fraiche
1 snacks beger med fetaost i olje, velg den smaken du vil selv.
Legg laksen på aluminiumsfolie, som er brettet dobbelt.
Ha på salt og pepper.
Bland cf og fetaosten (med oljen) sammen.
Ha blandingen over laksen.
Brett folien slik at fisken ligger i en tett lomme.
Legg på grillen (gassgrill) på middels/lav varme.
Ha lokket igjen.
La den ligge i ca 20 min.
Vær forsiktig når du åpner fiskepakken,
mye varm damp som det er lett å brenne seg på.
Om du lager i ovn, setter du den ildfaste formen
i ovnene på 200 grader i ca 20 min.
Som tilbehør hadde vi foliebakte grønnsaker,
også laget på grillen.
mandag 19. mars 2012
Aubergingrateng
Denne oppskriften skrev jeg ut for lenge siden,
sikkert et år.
Jeg husker ikke fra hvor, men jeg har altså ikke funnet den på selv.
Den har ligget så lenge da jeg ikke er vant til å spise middag uten kjøtt til.
Det må liksom være kylling, fisk, svin eller storfe.
Det er herved bevist som bare tull.
Denne retten er bare rå god.
Kan sikkert brukes som tilbehør til kjøtt altså, men ikke nødvendig.
Aubergingrateng
1 stor aubergin
salt til å trekke ut væske av auberginen
Tomatsaus
smør
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1/2 terning grønnsaksbuljong
pepper
Ostesaus
1 1/2 dl fløte
revet muskatnøtt
1 1/2 dl revet ost
Revet ost til gratinering
Start med å skjære aubergin i 1 cm tykke skiver.
Legg de utover et kjøkkenpapir og dryss over salt.
Saltet trekker ut litt av væsken i auberginen.
Lag tomatsausen ved å skjære løk og hvitløk opp.
Smelt smør i en kjele og ha i løkene.¨
Surr til blank.
Ha i resten av ingrediensene.
Småkok i minst 5 min.
Ostesausen lager du ved å ha fløten og osten i en kjele.
Smelt osten på svak varme.
Smak til med muskat.
Tørk av auberginene.
Stek dem brune, noen av gangen, i rikelig med olivenolje og/eller smør.
Sett sammen gratengen på denne måten.
Aubergin, tomatsaus, aubergin, tomatsaus,
aubergin, ostesaus og tilslutt revet ost.
Stek på 225 grader i 25 minutter.
Vi hadde ferske spinatblader til.
sikkert et år.
Jeg husker ikke fra hvor, men jeg har altså ikke funnet den på selv.
Den har ligget så lenge da jeg ikke er vant til å spise middag uten kjøtt til.
Det må liksom være kylling, fisk, svin eller storfe.
Det er herved bevist som bare tull.
Denne retten er bare rå god.
Kan sikkert brukes som tilbehør til kjøtt altså, men ikke nødvendig.
Aubergingrateng
1 stor aubergin
salt til å trekke ut væske av auberginen
Tomatsaus
smør
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1/2 terning grønnsaksbuljong
pepper
Ostesaus
1 1/2 dl fløte
revet muskatnøtt
1 1/2 dl revet ost
Revet ost til gratinering
Start med å skjære aubergin i 1 cm tykke skiver.
Legg de utover et kjøkkenpapir og dryss over salt.
Saltet trekker ut litt av væsken i auberginen.
Lag tomatsausen ved å skjære løk og hvitløk opp.
Smelt smør i en kjele og ha i løkene.¨
Surr til blank.
Ha i resten av ingrediensene.
Småkok i minst 5 min.
Ostesausen lager du ved å ha fløten og osten i en kjele.
Smelt osten på svak varme.
Smak til med muskat.
Tørk av auberginene.
Stek dem brune, noen av gangen, i rikelig med olivenolje og/eller smør.
Sett sammen gratengen på denne måten.
Aubergin, tomatsaus, aubergin, tomatsaus,
aubergin, ostesaus og tilslutt revet ost.
Stek på 225 grader i 25 minutter.
Vi hadde ferske spinatblader til.
lørdag 10. mars 2012
Lasagne med lavkarbopasta
Måtte jo prøve lavkarbopastaen i lasagne også.
Ble veldig bra.
Ostesausen ble litt syrlig synes jeg,
så velger kanskje litt mindre cremè fraiche
og bytter med litt fløte neste gang.
Jeg hadde håpet på litt rester til frokost, men alt ble borte gitt.
Lasagne med lavkarbopasta
Lag lavkarbopasta, men del den i "plater".
Kjøttsaus:
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 pk kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
salt pepper
3/4 ss oregano
paprikapulver
chilipulver
klype kanel
Ostesaus:
60 g philadelphia ost
1 beger cremè fraiche
muskat
salt og pepper
20 g parmasanost
50 g norvegia
Revet ost til gratinering.
Lag kjøttsausen.
Brun løk og hvitløk, før du har i kjøttdeigen.
Når kjøttet er stekt har du i resten av ingrediensene.
La det småkoke lenge om du har tid.
Lag ostesaus ved å blande alt i en kjele og varme opp.
Den er klar når osten har smeltet.
Ha pastaplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.
Avslutt med revet ost.
Gratineres i ovnen i 20 min på 225 grader.
Ble veldig bra.
Ostesausen ble litt syrlig synes jeg,
så velger kanskje litt mindre cremè fraiche
og bytter med litt fløte neste gang.
Jeg hadde håpet på litt rester til frokost, men alt ble borte gitt.
Lasagne med lavkarbopasta
Lag lavkarbopasta, men del den i "plater".
Kjøttsaus:
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 pk kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
salt pepper
3/4 ss oregano
paprikapulver
chilipulver
klype kanel
Ostesaus:
60 g philadelphia ost
1 beger cremè fraiche
muskat
salt og pepper
20 g parmasanost
50 g norvegia
Revet ost til gratinering.
Lag kjøttsausen.
Brun løk og hvitløk, før du har i kjøttdeigen.
Når kjøttet er stekt har du i resten av ingrediensene.
La det småkoke lenge om du har tid.
Lag ostesaus ved å blande alt i en kjele og varme opp.
Den er klar når osten har smeltet.
Ha pastaplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.
Avslutt med revet ost.
Gratineres i ovnen i 20 min på 225 grader.
torsdag 8. mars 2012
Reker og krepshaler i hvitløk- og chiliolje
Vi er glad i tapas her hjemme.Dette er en rett som vi stadig bruker,
den må liksom med når vi har tapas.
Den egner seg også som rett alene.
Lag en god porsjon, den er super som kald restemat også.
Har ikke noen eksakte mål på den, så prøv deg frem.
Reker og krepshaler i hvitløk- og chiliolje
1 boks reker i lake, de med store reker er best.
1 boks med krepshaler i lake.
olivenolje
fersk chili
1 hvitløksfedd
(koriander krydder er også godt)
Start med å ha olje i en ildfast form.
Rekene og krepsen skal dekkes godt av oljen,
men ikke bade.
Ha reker og krepshaler i en sil og la dem renne godt av.
La gjerne stå litt, slik at de ikke er kjøleskaps kalde når de skal opp i oljen.
Sett oljen inn i ovnene på 225-250 grader.
Del opp fersk chili i ringer (ca 1/2 til 3/4 chili).
Ha chilien i oljen, varm oljen videre.
Del hvitløken i skiver/biter, ha den i oljen når den begynner å bli varm.
Det er ikke godt med hvitløk som er stekt for lenge.
Når oljen er varm, tar du ut formen og har i reker og krepshaler.
Bland godt.
Om retten blir kald setter du den raskt inn i ovnene igjen.
Obs, obs ikke la den stå for lenge da blir rekene seige.
Ferdig!
Server med Focaccia slik at du får med deg den deilige oljen.
den må liksom med når vi har tapas.
Den egner seg også som rett alene.
Lag en god porsjon, den er super som kald restemat også.
Har ikke noen eksakte mål på den, så prøv deg frem.
Reker og krepshaler i hvitløk- og chiliolje
1 boks reker i lake, de med store reker er best.
1 boks med krepshaler i lake.
olivenolje
fersk chili
1 hvitløksfedd
(koriander krydder er også godt)
Start med å ha olje i en ildfast form.
Rekene og krepsen skal dekkes godt av oljen,
men ikke bade.
Ha reker og krepshaler i en sil og la dem renne godt av.
La gjerne stå litt, slik at de ikke er kjøleskaps kalde når de skal opp i oljen.
Sett oljen inn i ovnene på 225-250 grader.
Del opp fersk chili i ringer (ca 1/2 til 3/4 chili).
Ha chilien i oljen, varm oljen videre.
Del hvitløken i skiver/biter, ha den i oljen når den begynner å bli varm.
Det er ikke godt med hvitløk som er stekt for lenge.
Når oljen er varm, tar du ut formen og har i reker og krepshaler.
Bland godt.
Om retten blir kald setter du den raskt inn i ovnene igjen.
Obs, obs ikke la den stå for lenge da blir rekene seige.
Ferdig!
Server med Focaccia slik at du får med deg den deilige oljen.
tirsdag 6. mars 2012
Kamera problemer igjen
Det er stille fra meg for tiden.
Jeg har igjen kameraproblemer og får ikke lagt inn noen nye oppskrifter.
Satser på at det ordner seg snart.
:-)
Jeg har igjen kameraproblemer og får ikke lagt inn noen nye oppskrifter.
Satser på at det ordner seg snart.
:-)