Se hva jeg har fått :)
Kjempe gøy.
Ingrids Blogg har laget sin egen lille amatørblogg kåring og jeg fikk 9. plass.
Ekstra stas at det var Ingrid,en blogger som jeg er innom så og si hver dag.
Så tusen takk Ingrid.
fredag 31. august 2012
torsdag 23. august 2012
Kyllingform med paprika
Denne formen ble det mye væske i.
Så neste gang har jeg mere "fyll" i eller kun 1 dl fløte.
Kylling form med paprika
3 tomater i skiver
4 kyllingfileter i biter
1/2 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika, i strimler
2 dl fløte (evt. 1/2-1 dl)
1 beger creme fraiche
salt, pepper og orgegano
revet ost
Stek kyllingbitene i olje, på sterk varme, til de har fått farge.
Imens deler du opp tomatene og legger utover i en ildfast form.
Ha kyllingen over tomatene.
Ha på salt, pepper og oregano.
Sett stekevarmen ned på panna og ha i løk og hvitløk.
La det surre til det er blitt mykt.
Ha løken over kyllingen sammen med paprikaen.
Ha over fløte og creme fraiche,
før du avslutter med godt med revet ost.
Stek på 200 grader i 40 min.
Så neste gang har jeg mere "fyll" i eller kun 1 dl fløte.
Kylling form med paprika
3 tomater i skiver
4 kyllingfileter i biter
1/2 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika, i strimler
2 dl fløte (evt. 1/2-1 dl)
1 beger creme fraiche
salt, pepper og orgegano
revet ost
Stek kyllingbitene i olje, på sterk varme, til de har fått farge.
Imens deler du opp tomatene og legger utover i en ildfast form.
Ha kyllingen over tomatene.
Ha på salt, pepper og oregano.
Sett stekevarmen ned på panna og ha i løk og hvitløk.
La det surre til det er blitt mykt.
Ha løken over kyllingen sammen med paprikaen.
Ha over fløte og creme fraiche,
før du avslutter med godt med revet ost.
Stek på 200 grader i 40 min.
tirsdag 21. august 2012
Ingrids vafler
Var påtide å teste ut lavkarbovafler, etter og ha spist disse, angrer jeg på at jeg ikke har prøvd tidligere.
ingridsblogg er en blogg jeg stadig er innom, og det var der jeg fant denne oppskriften.
Disse vaflene falt i smak hos egne barn og nevø også, så oppskriften var alt for liten ;)
Ingrids vafler
(til 10 stk):
2 ss kokosmel
1 ss mandelmel
2 ss sukrinmelis
1 ss fiberhusk
1 ss kruskakli
1 ts kardemomme
1,5 ts bakepulver
litt natreen
4 egg
100 gr smør, smeltet
4 ss fløte
4 ss rømme
0,5 dl vann
Bland det våte sammen.
Sikt i det tørre, press for å få mest mulig med.
La stå og svelle i ca. 10 min.
Sett vaffeljernet på trinn 6-7 (om du har trinn).
Stek vafler og avkjøl dem på rist.
(Gå inn på ingridsblogg for flere tips)
Nevøen og jeg hadde bare meierismør på.
Datter spiste dem med syltetøy.
Sønn tok de uten noe.
søndag 19. august 2012
Grønnsaksspyd
Da jeg lagde Scampi og kylling grillspyd
serverte jeg disse enkle grønnsaksspydene som tilbehør.
Jeg bare elsker Weber grillen vår <3
Lag de gjerrne ferdige i god tid på forhånd.
Etter hverandre på trespyd satte jeg:
cherrytomater, hele
sjampinjong, hele
sjalottløk, delt i 4
asparges, delt i 3
Smørte dem med olje blandet med litt grillkrydder.
Legg på grillen og snu ofte.
serverte jeg disse enkle grønnsaksspydene som tilbehør.
Jeg bare elsker Weber grillen vår <3
Lag de gjerrne ferdige i god tid på forhånd.
Etter hverandre på trespyd satte jeg:
cherrytomater, hele
sjampinjong, hele
sjalottløk, delt i 4
asparges, delt i 3
Smørte dem med olje blandet med litt grillkrydder.
Legg på grillen og snu ofte.
fredag 17. august 2012
Jukse aioli
Aioli, eller hvitløksmajones, må ikke lages fra bunn.
Denne jukse aioli, som jeg fant her, fungerer super bra.
Jukse aioli
1 pk ekte majones
1 fedd hvitløk, presset
2 ss hakket rucola-salat
1-2 ss olje
Bland alle ingrediensene og la den stå en stund,
slik at smakene får blandet seg.
Denne jukse aioli, som jeg fant her, fungerer super bra.
Jukse aioli
1 pk ekte majones
1 fedd hvitløk, presset
2 ss hakket rucola-salat
1-2 ss olje
Bland alle ingrediensene og la den stå en stund,
slik at smakene får blandet seg.
onsdag 15. august 2012
Scampi og Kylling grillspyd
Serverte dette på den første jenteklubben etter sommeren.
Fy søren så godt det var.
Dette er en stor porsjon (16 spyd).
Oppskriften har jeg funnet her.
2 poser frossene rå scampi
5 kyllingfileter
3 lime i båter
2-3 dl olivenolje
2 fedd hvitløk presset
1 fersk chili finhakket
saften av 1/2 sitron
2 ss fersk ingefær (skjær i småbiter og presset gjennom hvitløkspresseren.
Bland marinaden i dobbel plastpose.
Ha i scampien og kyllingen.
Siden scampien var frossen lot jeg det ligge på benken.
Min marinade fikk virke i ca 4 timer,
men lag det gjerne dagen før.
Ha lime, scampi og kylling etter hverande på et grillspyd.
Ha på grillen til kjøttet er gjennomstekt.
Ikke for lenge da blir scampien seig.
Jeg hadde grønnsaksspyd til,sammen med jukse aioli.
Fy søren så godt det var.
Dette er en stor porsjon (16 spyd).
Oppskriften har jeg funnet her.
2 poser frossene rå scampi
5 kyllingfileter
3 lime i båter
2-3 dl olivenolje
2 fedd hvitløk presset
1 fersk chili finhakket
saften av 1/2 sitron
2 ss fersk ingefær (skjær i småbiter og presset gjennom hvitløkspresseren.
Bland marinaden i dobbel plastpose.
Ha i scampien og kyllingen.
Siden scampien var frossen lot jeg det ligge på benken.
Min marinade fikk virke i ca 4 timer,
men lag det gjerne dagen før.
Ha lime, scampi og kylling etter hverande på et grillspyd.
Ha på grillen til kjøttet er gjennomstekt.
Ikke for lenge da blir scampien seig.
Jeg hadde grønnsaksspyd til,sammen med jukse aioli.
tirsdag 14. august 2012
Blåskjell i curryfløte
Blåskjell er noe jeg synes bare har sett skummelt ut,men om man intet våger man intet vinner...
Så i sommer har jeg spist blåskjell ute to ganger.
Den første gangen var det helt nydelig tilberett, den andre gangen ikke så vellykket.
Smakte mest saltvann.
Vet jo at skalldyr i lake ikke er det samme som ferskt, men kjøpte likevel blåskjell i lake.
Boksen ble stående i kjøleskapet noen dager, jeg kikket rundt på nettet etter inspirasjon.
De fleste oppskrifter er jo med ferske blåskjell så jeg lagde min egen vri.
Blåskjell i curryfløte
1 boks blåskjell i lake
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
oliven olje
2 ts curry
3-4 dl fløte
1/2 ts sukrin
liten bunt med gressløk
Varm oljen i en kjele.
Ha i finhakket løk og hvitløk.
Tilsett curryen også.
La det surre i ca.5 min
Ha i fløten og sukrin.
Når sausen er tyknet litt har du i gressløk.
Rett før servering har du i blåkjellene.
Vi hadde Reker og krepshaler i hvitløk- og chiliolje og Lavkarbo focaccia (som jeg hadde tatt i en mindre form for å få den litt høyere) til.
Snadder mat!
Så i sommer har jeg spist blåskjell ute to ganger.
Den første gangen var det helt nydelig tilberett, den andre gangen ikke så vellykket.
Smakte mest saltvann.
Vet jo at skalldyr i lake ikke er det samme som ferskt, men kjøpte likevel blåskjell i lake.
Boksen ble stående i kjøleskapet noen dager, jeg kikket rundt på nettet etter inspirasjon.
De fleste oppskrifter er jo med ferske blåskjell så jeg lagde min egen vri.
Blåskjell i curryfløte
1 boks blåskjell i lake
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
oliven olje
2 ts curry
3-4 dl fløte
1/2 ts sukrin
liten bunt med gressløk
Varm oljen i en kjele.
Ha i finhakket løk og hvitløk.
Tilsett curryen også.
La det surre i ca.5 min
Ha i fløten og sukrin.
Når sausen er tyknet litt har du i gressløk.
Rett før servering har du i blåkjellene.
Vi hadde Reker og krepshaler i hvitløk- og chiliolje og Lavkarbo focaccia (som jeg hadde tatt i en mindre form for å få den litt høyere) til.
Snadder mat!
onsdag 8. august 2012
Sellerirotsuppe
Ja da er vel snart hverdagen her igjen
og da bloggingen kan starte :)
Sellerirotsuppe:
ca 500 g sellerirot i terninger
1 rødløk
2 vårløk
1 ss smør
1 ss olje
4 dl fløte
4 dl vann
2 terninger kjøttbuljong
pepper
hvitløkskrydder
ca 1 dl fløte
Ha smør og olje i en kjele.
Ha i rellerirot, løk og vårløk
Stek i ca 10 minutter før du har over vann og fløte.
Ha i buljongterningene og kok opp.
Når selleriroten er mør, kjører du alt sammen med en stavmikser.
Smak til med pepper, hvitløkskrydder og muskat.
Tilsett fløte til passe suppe konsistens.
og da bloggingen kan starte :)
Sellerirotsuppe:
ca 500 g sellerirot i terninger
1 rødløk
2 vårløk
1 ss smør
1 ss olje
4 dl fløte
4 dl vann
2 terninger kjøttbuljong
pepper
hvitløkskrydder
ca 1 dl fløte
Ha smør og olje i en kjele.
Ha i rellerirot, løk og vårløk
Stek i ca 10 minutter før du har over vann og fløte.
Ha i buljongterningene og kok opp.
Når selleriroten er mør, kjører du alt sammen med en stavmikser.
Smak til med pepper, hvitløkskrydder og muskat.
Tilsett fløte til passe suppe konsistens.