4 dl malte skolede mandler
1/2 dl tagatesse
4 dråper splenda
4 dråper mandelessens
1 eggehvite
180 grader 10 min
torsdag 6. desember 2012
mandag 19. november 2012
Tingelings lavkarbolapper
Til denne kyllingretten, prøvde jeg disse lappene som jeg fant på Tingelings lavkarboside.
Jeg likte de godt, kommer helt sikkert til å lage dem igjen.
Jeg likte de godt, kommer helt sikkert til å lage dem igjen.
Tingelings lavkarbolapper
150 g cottage chesse
3 egg
klype salt
90 g revet ost
1/2 ts salt
pepper
2 ts oregano (eller annet krydder)
Start med å skille egget.
Eggehviten pisker du stiv sammen med en klype salt.
Kjør eggeplomme og cottage cheese jevnt med en stavmikser.
Bland i krydder (etter ønske).
Bland eggehvite, cottage cheese-blanding og revet ost,
forsiktig sammen.
Sett røra på bakepapirdekt stekeplate med skje.
Ca. 9 stykk.
Stekes på 180 grader i 35 min.
lørdag 17. november 2012
Bakte kyllingklubber Rema1000
Ny oppskrift fra Rema 1000 sine oppskriftshefter.
Denne oppskriften kommer med en lettere irritasjon.
Ingenting gikk etter planen blæææææ.
Ble godt tilslutt da.
Først så hadde jeg bare frossene kyllingklubber, økte da steketiden til en time.
Da jeg tok retten ut av ovnen, var ikke kyllingen gjennomstekt og sausen var ikke skikkelig varm.
Satt den inn 15 min til og skrudde opp temperaturen til 250 grader.
Tok ut igjen, fortsatt ikke bra.
Oppdager da at jeg også har glemt å ha oppi mandlene.
Jaja får tilsette de nå da, siden retten må inn i ovnen igjen.
Da oppdager jeg at det er tomt for mandler.... er det mulig?!
Så da ble det cashewnøtter isteden.
Ble bra tilslutt heldigvis.
Som dere forestår kan jeg ikke gå helt god for fremgangsmåten hehe.
Bakte kyllingklubber Rema1000
900 g kyllingklubber
2 dl Tyrkisk yoghurt
1 boks hermetiske tomater
2 dl fløte
100 g mandler (eller cashewnøtter)
1 stor løk eller 2 små, i ringer
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakkert
1 ss paprikapulver (pass på, paprikapulver er forskjellige når det gjelder styrke)
1 klype kajennepepper
Bland sammen yoghurt, fløte, hermetiske tomater, løk og hvitløk.
Bland så i olivenolje, paprikakrydder og kajennepepper.
Ha kyllingen i en ildfast form og ha over yoghurtblandingen.
Stekes i ca 40 time på 180 grader.
Denne oppskriften kommer med en lettere irritasjon.
Ingenting gikk etter planen blæææææ.
Ble godt tilslutt da.
Først så hadde jeg bare frossene kyllingklubber, økte da steketiden til en time.
Da jeg tok retten ut av ovnen, var ikke kyllingen gjennomstekt og sausen var ikke skikkelig varm.
Satt den inn 15 min til og skrudde opp temperaturen til 250 grader.
Tok ut igjen, fortsatt ikke bra.
Oppdager da at jeg også har glemt å ha oppi mandlene.
Jaja får tilsette de nå da, siden retten må inn i ovnen igjen.
Da oppdager jeg at det er tomt for mandler.... er det mulig?!
Så da ble det cashewnøtter isteden.
Ble bra tilslutt heldigvis.
Som dere forestår kan jeg ikke gå helt god for fremgangsmåten hehe.
Bakte kyllingklubber Rema1000
900 g kyllingklubber
2 dl Tyrkisk yoghurt
1 boks hermetiske tomater
2 dl fløte
100 g mandler (eller cashewnøtter)
1 stor løk eller 2 små, i ringer
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakkert
1 ss paprikapulver (pass på, paprikapulver er forskjellige når det gjelder styrke)
1 klype kajennepepper
Bland sammen yoghurt, fløte, hermetiske tomater, løk og hvitløk.
Bland så i olivenolje, paprikakrydder og kajennepepper.
Ha kyllingen i en ildfast form og ha over yoghurtblandingen.
Stekes i ca 40 time på 180 grader.
torsdag 15. november 2012
Hønsefrikassè
Storesøster her hjemme, elsker grønnsakssupper.
Denne suppa falt veldig i smak hos henne, mens kresene lillebror ikke var like begeistret.
Jeg deler min datters oppfatning. NAM!
"Blir det rester igjen til i morgen mamma!!??".
Siden det er rotgrønnsaker i, inneholder den litt karbohydrater.
Hønsefrikassè
1 rå høne
2 laurbærblad
2 hvitløkfedd
2 l vann
4 buljongterninger
1 purre
1 sellerirot
3 persillerot
1 rødløk
fløte til servering.
Start med å ha vann, høne, hvitløk. laurbærblader og buljong i en kjele.
Kok opp og la småkoke på svak varme i 1 times tid.
Ta ut høna og rens kjøttet fra skrotten.
Skjær grønnsakene i passe biter og tilsett i kraften.
Ha i kjøttet og la alt småkoke i 1 time (går sikkert fint å ha kortere koketid).
Server rykende varm, de som ønsker tilsetter fløte i sin tallerken.
Denne suppa falt veldig i smak hos henne, mens kresene lillebror ikke var like begeistret.
Jeg deler min datters oppfatning. NAM!
"Blir det rester igjen til i morgen mamma!!??".
Siden det er rotgrønnsaker i, inneholder den litt karbohydrater.
Hønsefrikassè
1 rå høne
2 laurbærblad
2 hvitløkfedd
2 l vann
4 buljongterninger
1 purre
1 sellerirot
3 persillerot
1 rødløk
fløte til servering.
Start med å ha vann, høne, hvitløk. laurbærblader og buljong i en kjele.
Kok opp og la småkoke på svak varme i 1 times tid.
Ta ut høna og rens kjøttet fra skrotten.
Skjær grønnsakene i passe biter og tilsett i kraften.
Ha i kjøttet og la alt småkoke i 1 time (går sikkert fint å ha kortere koketid).
Server rykende varm, de som ønsker tilsetter fløte i sin tallerken.
tirsdag 13. november 2012
Koteletter med rosenkål og fløtesaus
Her kommer enda en oppskrift med utgangspunkt i et av Rema 1000 sine oppskrifthefter.
Opprinnelig med soyasaus, det er ikke jeg så glad i, så kuttet det ut.
Koteletter med rosenkål og fløtesaus
4 koteletter
1 pose rosenkål, frossen
2 små rødløk
4 fedd hvitløk
5 dl fløte
salt og pepper
1 1/2 ss tørket persille
Brun kotelettene i smør, ha på salt og pepper.
I en langpanne har du rosenkål, fløte, løk og hvitløk.
Når kotelettene har fått farge har du dem over i panne.
Ha gjerne stekefettet også over.
Ha på mer salt og pepper.
Strø over persille.
Denne gangen langstekte jeg det.
Passet bra siden maten gjorde seg selv,
mens vi var ute av huset noen timer.
160 grader i 2 timer.
Serverte sellerirotmos til.
Opprinnelig med soyasaus, det er ikke jeg så glad i, så kuttet det ut.
Koteletter med rosenkål og fløtesaus
4 koteletter
1 pose rosenkål, frossen
2 små rødløk
4 fedd hvitløk
5 dl fløte
salt og pepper
1 1/2 ss tørket persille
Brun kotelettene i smør, ha på salt og pepper.
I en langpanne har du rosenkål, fløte, løk og hvitløk.
Når kotelettene har fått farge har du dem over i panne.
Ha gjerne stekefettet også over.
Ha på mer salt og pepper.
Strø over persille.
Denne gangen langstekte jeg det.
Passet bra siden maten gjorde seg selv,
mens vi var ute av huset noen timer.
160 grader i 2 timer.
Serverte sellerirotmos til.
torsdag 8. november 2012
Kyllingboller i currysaus, lavkarbo-Rema 1000
Jeg plukket med meg noen oppskriftshefter på REMA 1000,
"Middag til familien for under hundrelappen" .
Ser ut som enkle og greie middager.
Tenkte jeg skulle teste flere av dem fremover.
Denne kyllingkjøttdeig-retten var ikke lavkarbo opprinnelig,
men ikke vanskelig å gjøre om.
Da jeg skulle lage maten, måtte jeg gjøre enda flere forandringer.
Skulle ha karri men fant kun curry...
Da må jeg nok teste med karri en annen gang.
Kyllingboller i currysaus, lavkarbo-Rema 1000
Kyllingboller:
800 g kyllingkjøttdeig (jeg brukte en med kylling og kalkun kjøtt i, "Solvinge")
1 dl fløte
1 egg
1 fedd hvitløk, presset
salt og pepper
Smør til steking
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
Smelt rikelig med smør i en panne.
Lag passe store boller og stek på høy varme.
Siden deigen ikke har mel i seg,
blir de ikke helt runde når du steker dem.
Ser mer ut som små kjøttkaker.
Husk å snu bollene av og til.
(Lurt å steke 1 først, smake og evt. tilsette mer salt og pepper).
Legg til side de gjennomstekte kyllingbollene og lag sausen.
Saus:
1 stor eller 2 små rødløk
1 fedd hvitløk
2 1/2 dl vann
1/2 terning hønsebuljong
2 store tomater eller flere små, i biter
Smør til steking
Start med å brune løk og curry i smør.
Ha i hvitløk.
Tilsett vann og buljong.
Ha i kyllingbollene og varm opp.
Rett før servering har du i tomater
Serverte blomkålris til.
"Middag til familien for under hundrelappen" .
Ser ut som enkle og greie middager.
Tenkte jeg skulle teste flere av dem fremover.
Denne kyllingkjøttdeig-retten var ikke lavkarbo opprinnelig,
men ikke vanskelig å gjøre om.
Da jeg skulle lage maten, måtte jeg gjøre enda flere forandringer.
Skulle ha karri men fant kun curry...
Da må jeg nok teste med karri en annen gang.
Kyllingboller i currysaus, lavkarbo-Rema 1000
Kyllingboller:
800 g kyllingkjøttdeig (jeg brukte en med kylling og kalkun kjøtt i, "Solvinge")
1 dl fløte
1 egg
1 fedd hvitløk, presset
salt og pepper
Smør til steking
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
Smelt rikelig med smør i en panne.
Lag passe store boller og stek på høy varme.
Siden deigen ikke har mel i seg,
blir de ikke helt runde når du steker dem.
Ser mer ut som små kjøttkaker.
Husk å snu bollene av og til.
(Lurt å steke 1 først, smake og evt. tilsette mer salt og pepper).
Legg til side de gjennomstekte kyllingbollene og lag sausen.
Saus:
1 stor eller 2 små rødløk
1 fedd hvitløk
2 1/2 dl vann
1/2 terning hønsebuljong
2 store tomater eller flere små, i biter
Smør til steking
Start med å brune løk og curry i smør.
Ha i hvitløk.
Tilsett vann og buljong.
Ha i kyllingbollene og varm opp.
Rett før servering har du i tomater
Serverte blomkålris til.
mandag 29. oktober 2012
Nakkekoteletter i fløte
Jeg har vel lagt ut former med koteletter tidligere.
Her kommer en ny variant med nakkekoteletter og frossene grønnsaker.
Snaddermat!!
Nakkekoteletter i fløte
Smør og olje til steking
4 nakkekotelletter
2-3 ss tomatpure, sjekk karbo innhold (kan kuttes ut)
ca 5 dl fløte
1 pose frossene rosenkål
1 pose frossene blomkål og brokkoli
salt, pepper, timian
1 pk bacon
Start med å steke en kotelett av gangen i varm panne.
Da får de skikkelig sprø stekeskorpe og holder seg saftigere.
Stek kun til de har fått farge.
Ha grønnsaker og kjøttet i en langpanne.
Rist litt av fløta og tomatpureen sammmen, ha over grønnsakene.
Ha over resten av fløta og krydder.
Hadde bacon, i skiver, over formen når det var ca. 30 min igjen.
Stekes i ovnen på 225 grader i 1 time.
Gubben jobbet overtid, satt restene inn i ovnen igjen.
Like godt etter oppvarming!
Her kommer en ny variant med nakkekoteletter og frossene grønnsaker.
Snaddermat!!
Nakkekoteletter i fløte
Smør og olje til steking
4 nakkekotelletter
2-3 ss tomatpure, sjekk karbo innhold (kan kuttes ut)
ca 5 dl fløte
1 pose frossene rosenkål
1 pose frossene blomkål og brokkoli
salt, pepper, timian
1 pk bacon
Start med å steke en kotelett av gangen i varm panne.
Da får de skikkelig sprø stekeskorpe og holder seg saftigere.
Stek kun til de har fått farge.
Ha grønnsaker og kjøttet i en langpanne.
Rist litt av fløta og tomatpureen sammmen, ha over grønnsakene.
Ha over resten av fløta og krydder.
Hadde bacon, i skiver, over formen når det var ca. 30 min igjen.
Stekes i ovnen på 225 grader i 1 time.
Gubben jobbet overtid, satt restene inn i ovnen igjen.
Like godt etter oppvarming!
lørdag 27. oktober 2012
Lavkarbo Vafler
Tid for å teste ny vaffeloppskrift, denne gangen fra denne blogge lchf-bloggen.
Er så overrasket over at disse oppskriftene funker så bra i vaffeljernet.
Jeg kan ikke spise dette for ofte da det trigger søtsuget mitt.
Lavkarbo vafler
300 g philadelphiaost
6 egg
2 ss sukrinmelis
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
vaniljepulver og malt kardemomme
Bland ost og egg jevn med en stavmikser.
Ha i sukrin, bakepulver, vanilje og kardemomme.
Bland godt før du har i fiberhusk.
La svelle.
Stek i vaffeljern og nyt :)
Er så overrasket over at disse oppskriftene funker så bra i vaffeljernet.
Jeg kan ikke spise dette for ofte da det trigger søtsuget mitt.
Lavkarbo vafler
300 g philadelphiaost
6 egg
2 ss sukrinmelis
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
vaniljepulver og malt kardemomme
Bland ost og egg jevn med en stavmikser.
Ha i sukrin, bakepulver, vanilje og kardemomme.
Bland godt før du har i fiberhusk.
La svelle.
Stek i vaffeljern og nyt :)
torsdag 25. oktober 2012
Kylling- og rotgrønnsakssuppe med kokosmelk
Da begynner formen å komme seg igjen,
og da er det på tide å starte opp igjen med bloggingen.
Fikk inspirasjon til denne suppa i et av de siste Kamille bladene.
Kylling- og rotgrønnsakssuppe med kokosmelk
Olje og smør
3 kyllingfileter i små biter
2-3 store ts curry pasta, mer eller minder etter hvor sterk du liker maten.
1 lime, saften
1 pose findus rotgrønnsaker (eller velg grønnsaker med mindre karbo)
2 bokser kokosmelk, ikke lett (sjekk karbo innholdet)
4 dl vann
litt salt
Start med å dele kyllingen i veldig små biter, mens du varmer olje og smør.
Ha curry pastaen i fettet og la det frese i noen min.
Ha i kyllingen og fres til den har fått farge.
Tillsett grønnsakene og bland godt.
Ha i resten av ingrediensene.
Smak til med salt.
La koke 10-15 min (eller lenger)
Ble rester dagen etter, men litt lite "fyll".
Hadde derfor i litt strimlet kinakål og varmet opp.
og da er det på tide å starte opp igjen med bloggingen.
Fikk inspirasjon til denne suppa i et av de siste Kamille bladene.
Kylling- og rotgrønnsakssuppe med kokosmelk
Olje og smør
3 kyllingfileter i små biter
2-3 store ts curry pasta, mer eller minder etter hvor sterk du liker maten.
1 lime, saften
1 pose findus rotgrønnsaker (eller velg grønnsaker med mindre karbo)
2 bokser kokosmelk, ikke lett (sjekk karbo innholdet)
4 dl vann
litt salt
Start med å dele kyllingen i veldig små biter, mens du varmer olje og smør.
Ha curry pastaen i fettet og la det frese i noen min.
Ha i kyllingen og fres til den har fått farge.
Tillsett grønnsakene og bland godt.
Ha i resten av ingrediensene.
Smak til med salt.
La koke 10-15 min (eller lenger)
Ble rester dagen etter, men litt lite "fyll".
Hadde derfor i litt strimlet kinakål og varmet opp.
fredag 28. september 2012
lørdag 22. september 2012
Skinke -og blomkålgrateng
Skinke -og blomkålgrateng
1 blomkål
1 boks skinke
1 purre
1 boks philadelphia
2 dl fløte
muskat, pepper og salt
revet ost
Del alt i passe biter.
Stek skinke og purre i en panne med smør.
Ha i blomkål, også delt opp i mindre biter.
Ha over resten av ingrediensene og smak til med krydder.
Ha over i en ildfastform,
ha over revet ost.
Stekes på 225 grader 30 - 40 min.
1 blomkål
1 boks skinke
1 purre
1 boks philadelphia
2 dl fløte
muskat, pepper og salt
revet ost
Del alt i passe biter.
Stek skinke og purre i en panne med smør.
Ha i blomkål, også delt opp i mindre biter.
Ha over resten av ingrediensene og smak til med krydder.
Ha over i en ildfastform,
ha over revet ost.
Stekes på 225 grader 30 - 40 min.