tirsdag 9. august 2011
Chili Texas style
Photobscura har laget denne gryta inn på Lavkarbo.no, hvor den har fått masse skryt, så da måtte jeg jo teste den.
Den skuffet ikke, alle i familien spiste godt. Den ble mild og god, så jeg og mann tilsatte litt mer chili ved bordet.
Selv om den tar lang tid, klarer den seg selv, er billig og har enkle ingredienser.
Jeg har kopiert oppskriften rett herfra, men med mine bilder.
Chili Texas style
Dette er en ganske stor porsjon:
1 kg kjøttdeig av storfe
Smør til steking
2 bokser hakka tomater (400 gram pr boks)
2 ss tomatpuré
2 medium gul løk
2-3 fedd hvitløk
5 dl vann
1 terning oksebuljong
1/2 ts chilipulver (eller mer)
2 ts malt spisskummen
1 ts kanel
1 ss provencekrydder (eventuelt diverse italienske krydder, som timian, merian, basilikum, oregano etc.)
Salt og pepper etter smak
Stek opp kjøttdeig, skru ned varmen og tilsett tomatpureen, hakk løk og stek sammen med kjøttdeigen til den er blank, krøst hvitløk over.
Kok opp vann, og rør ut buljongen. Hell vann og kjøttdeig i en stor kasserolle sammen med de hakkede tomatene og kok opp.
Skru ned varmen til den er under kokepunktet, og la den stå og trekke i to timer, rør litt i gryta med jevne mellomrom.
Tilsett alt krydderet bortsett fra salt, og la trekke en time til. Smak til med salt.
Om nom nom! Nesten enda bedre dagen etter!
For de som er litt mindre snaue på karbene er det sikkert også godt med hvite eller brune bønner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar