torsdag 18. august 2011
Ungarsk pølsegryte
Den opprinnelige oppskriften er med poteter.
Brukte sellerirot isteden og det ble en fin hverdagsmiddag.
Husk å bruke pløser med lavt karbohydrat innhold, rema 1000 har flere.
Ungarsk pølsegryte
6-8 wienerpølser eller pølser som tilsvarer mengden.
200-250 g sellerirot
1 rødløk
1 purre
1 ts paprikapulver (tilpass etter hvor sterk du vil ha den)
salt og pepper
vann
2 ss smør
Start med å dele opp sellerien i terninger.
Ha i en kjele og tilsett vann.
Vannet skal dekke sellerirota.
Kok opp.
Så smelter du smøret i en panne og tilsett paprikapulver.
La smøret på farge, men pass på at det ikke brenner seg.
Del opp løken og ha i paprikasmøret og stek til løken faller sammen.
Ha løk/paprika smøret over i kjelen med sellerirota.
Bland godt.
Ha i salt og pepper.
Kok til sellerien er mør.
Del opp pølsene i skiver og tilsett.
Tilslutt deler du purre i ringer og blander i.
Kok opp.
Vi hadde blomkålmos til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar