lørdag 2. juli 2011

Fredags biffen med asparges, soppestuing og fløtegratinert sellerirot

Hva er vel bedre enn en skikkelig fredagsbiff med deilig tilbehør.

Gratinert sellerirot

1/2 sellerirot
1 hvitløk
4 dl fløte
2+3 dl ost
salt og pepper

Skrell og del selleriroten i skiver.
Del hvitløksfeddet i to, gni den rundt i bunn av en ildfast form.
Bland selleriroten med 2 dl ost, salt og pepper.
(Hadde lest at det skulle være godt med estragon i, men det glemte jeg).
Has i den ildfaste formen og hell over fløten.
Avslutt med 3 dl ost.
Stekte den på 225 grader i 45 min.




Soppstuing

1 rødløk
ca 150 g sjampinjong
fløte
salt og pepper
smør til steking

Del løken i skiver. Stekes myke i masse smør.
Ha i soppen, masse pepper og salt.
Stek til alt er mykt.
Ha i fløte så den nesten dekker soppen.
Varm det opp til det tykner.









Asparges med parmasan

3-4 ferske asparges per person
olivenolje
parmasan
smør
salt og pepper

Start med å fjerne rotenden av aspargesen.
Kok opp lettsaltet vann, når vannet koker har du aspargesen i.
Kun 10 sekunder før du har dem over i kaldt vann.
Gni aspargesen inn med olivenolje.
Legges i en ildfast form, salt og pepre og riv over parmasan.
Ha i noen smørklatter.
Grilles i ovnen maks varme, 6 minutter.






Biffen

1 entrecôte til hver
pepper og salt
masse meierismør

Ta ut kjøttet i god tid før du skal steke det.
Smelt godt med meierismør og litt olivenolje i en jernpanne.
Ha pepper på kjøttet før du legger det i god og varm panne.
Legg biffen i pannen og skru ned temperaturen til middels varme.
Stek biffen i 3 minutter på den ene siden.
Når du snur biffen setter du opp varmen på maks i ca 1/2 min før du skrur ned varmen igjen.
Stek biffen 3 minutter på denne siden også.
Ha salt på kjøttet og legg det på en tallerken.
La kjøttet hvile i ca 10 minutter

Etter 10 minutter smelter du masse! smør i stekepannen.
Legg biffen tilbake i pannen.
Stek dem 1 minutt på hver side mens du hele tiden har over smeltet smør.
Server.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar