tirsdag 5. juli 2011

Lege & Forsker Espen RostrupEspen Rostrup sin blogg finner du her og er absolutt verdt et besøk.
Der er det masse kunnskap å hente.
Synes han videreformidler så mange gode råd i dette innlegget som dere ser et utrag av her.
Resten kan dere lese her


"Gode råd før sommerferien

Ved forskningsprosjektet jeg leder, er det mange dyktige medarbeidere. En av dem er Brita Kolstad, sykepleier, treningsveileder og kostrådgiver i lavkarbo-kosthold. Sommeren kan by på mange gleder, men også utfordringer for dem som spiser lavkarbo-kosthold og det kan derfor være godt med noen gode råd og tips. Her følger Brita’s gode råd før sommerferien:
OVERORDNET MÅL ER Å BLI METT AV MÅLTIDENE DU SPISER SLIK AT DU IKKE HAR BEHOV FOR Å SMÅSPISE MELLOM DEM.
I ferien ønsker vi ofte å kose oss litt ekstra med maten. Det går fint an selv om man lever på lavkarbo, men det kan være lurt å kose seg med forstand. Det har lett for å skli helt ut og man kan ende opp med å gå opp flere kilo på en ferie. Vi har derfor lyst til å komme med noen gode råd for sommeren:
  • Fråts i ovenjordsgrønnsaker! Salater med olje eller rømmedressing er alltid friskt og godt. Kokt nykål med smør er herlig sommermat. Grill så ofte du kan og bruk gjerne fet fisk og kjøtt med naturlig fett i seg. Bruker du kylling er det lurt å ha litt ekstra fett i tilbehøret.
  • Hold deg i størst mulig grad til ubearbeidede, naturlige matvarer. Rent kjøtt, fugl eller fisk og grønnsaker. Dette gir best kontroll med hva du faktisk får i deg og i tillegg smaker det veldig godt.
  • Prøv å holde deg helt unna sukker og hvitt mel.
  • Om sommeren smaker det godt med is. Lag den selv ved å blande kremfløte, sukrin og frosne bær i foodprossessor. Må spises med en gang!
  • Innfør lørdagskos med lavkarbo”snop” som du lager selv. Du kan finne mange fine oppskrifter på lavkarbo-bloggene."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar