I dag prøvde jeg meg på en ny paibunn.
Den funket greit men ble litt kompakt synes jeg.
Tror jeg skal prøve med litt mindre mandelmel,
og litt mer smør neste gang.
Bunn:
4 dl mandelmel
1 dl revet parmesan
2 egg
35 g kaldt smør i biter
Kjør alle ingredienser i foodprosessor.
Trykk deigen ut i en paiform.
Forstek den på 200 grader i 10 min.
Fyll:
200 g smårett skinke
200 g sopp
2 ss meierismør
1 ss tørket persille
1 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/4 pepper
Del soppen og stek den i smøret til den har falt sammen,
ha i skinke og press over hvitløk.
Ha i persille, salt og pepper.
Ha dette fyllet over den forstekte paibunnen.
Eggeblanding:
3 egg
3 dl fløte
240 g cheddar revet
1 ss ketchup (grønn kork)
1/2 ss sambal oelek (chili)
1/2 krm kajennepepper
1/2 ts salt
1/4 pepper
Bland alt til eggeblandingen sammen,
og ha over alt det andre.
Stek på 180 grader i 25 min.
mandag 29. august 2011
søndag 28. august 2011
Suksessterte/ Gul kake
Gjett hva jeg spiser nå!
En utrolig super god kake.
Ikke lenge til jeg skal ha "symøte" da skal denne serveres.
Denne gangen var det "frøken" på lavkarbo.no som er opphavet.
Jeg har bare blant annet laget bunnen på en litt annen måte.
Suksesseterte
Bunn:
4 eggehviter
150 g finhakket mandler
35 g sukrin
2 ss splenda
½ ss flytende natreen
1,5 ts bakepulver
Skill eggeplommen fra eggehvitene.
Ta vare på eggeplommene de skal brukes til kremen.
Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin.
Bland sukrin, splenda og bakepulver.
Has i de stive eggehvitene litt og litt, mens du visper fortsatt kraftig.
Ha i natreen også mens du visper.
Hakk mandler, jeg bruker stavmikser med sånn bolle med kniver.
Vend mandlene forsiktig inn i eggehvitene med en slikkepott,
slik at ikke røren faller for mye sammen.
Ha røren i en rund form med bakepapir i bunn.
Stekes på 170 grader, midt i ovene, i 25 min
Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang
40 g sukrin
1,5 ss splenda
10 dråpar stevia vanilje (eller 25 dråper flytende natreen)
150 g Meierismør
Kok opp eggeplommer, fløte, søtning og vaniljefrø i en kjele på svak varme.
Husk å røre hele tiden!
Varmes til den tykner.
Avkjøl kremen litt og ha i smøret, rør til det er smeltet.
Sett kremen i kjøleskapet til avkjøling
Ha kremen over bunnen når kaka er avkjølt og kremen tyknet litt mer.
Sett kaka kaldt.
Kan fryses.
En utrolig super god kake.
Ikke lenge til jeg skal ha "symøte" da skal denne serveres.
Denne gangen var det "frøken" på lavkarbo.no som er opphavet.
Jeg har bare blant annet laget bunnen på en litt annen måte.
Suksesseterte
Bunn:
4 eggehviter
150 g finhakket mandler
35 g sukrin
2 ss splenda
½ ss flytende natreen
1,5 ts bakepulver
Skill eggeplommen fra eggehvitene.
Ta vare på eggeplommene de skal brukes til kremen.
Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin.
Bland sukrin, splenda og bakepulver.
Has i de stive eggehvitene litt og litt, mens du visper fortsatt kraftig.
Ha i natreen også mens du visper.
Hakk mandler, jeg bruker stavmikser med sånn bolle med kniver.
Vend mandlene forsiktig inn i eggehvitene med en slikkepott,
slik at ikke røren faller for mye sammen.
Ha røren i en rund form med bakepapir i bunn.
Stekes på 170 grader, midt i ovene, i 25 min
Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang
40 g sukrin
1,5 ss splenda
10 dråpar stevia vanilje (eller 25 dråper flytende natreen)
150 g Meierismør
Kok opp eggeplommer, fløte, søtning og vaniljefrø i en kjele på svak varme.
Husk å røre hele tiden!
Varmes til den tykner.
Avkjøl kremen litt og ha i smøret, rør til det er smeltet.
Sett kremen i kjøleskapet til avkjøling
Ha kremen over bunnen når kaka er avkjølt og kremen tyknet litt mer.
Sett kaka kaldt.
Kan fryses.
Godt krydrede kjøttkaker og saus
Kjøttkaker og brun saus blir aldri feil!
Disse er med litt mer krydder enn "mammas kjøttkaker".
Godt krydrede kjøttkaker
400 g kjøttdeig
1 egg
1/2 løk, finhakket
1 ts salt
1 ts pepper
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ts paprikapulver
1/2 dl fløte
Saus
1 l vann
1 buljongterning
1-2 ts jkbm (johannesbrødkjernemel)
fløte
Bland alle ingrediensene til kjøttkakene godt.
Smelt godt med meierismør i en panne.
Lag kjøttkaker med en skje, og stek de på høy varme.
I en kjele koker du opp vannet sammen med buljongterningen.
Når det koker skrur du ned varmen slik at det er akkurat under kokepunktet.
Ha kjøttkakene oppi etter hvert
som de blir ferdig stekt.
Når alle kjøttkakene er ferdig lar du dem trekke i
buljongvannet i ca 5 min.
Ta så kjøttkakene ut av vannet med en hullsleiv.
Lag jevning til buljongvannet,
ved å blande ut 2 ts jkbm i litt vann.
Jkbm klumper deg fort så rør godt og raskt ut i vannet
og tilsett i buljongvannet.
Ha i fløte til du får en passe saus.
Denne gangen hadde vi kokt kål, og rosenkål med bacon og valnøtter, til.
.
Disse er med litt mer krydder enn "mammas kjøttkaker".
Godt krydrede kjøttkaker
400 g kjøttdeig
1 egg
1/2 løk, finhakket
1 ts salt
1 ts pepper
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ts paprikapulver
1/2 dl fløte
Saus
1 l vann
1 buljongterning
1-2 ts jkbm (johannesbrødkjernemel)
fløte
Bland alle ingrediensene til kjøttkakene godt.
Smelt godt med meierismør i en panne.
Lag kjøttkaker med en skje, og stek de på høy varme.
I en kjele koker du opp vannet sammen med buljongterningen.
Når det koker skrur du ned varmen slik at det er akkurat under kokepunktet.
Ha kjøttkakene oppi etter hvert
som de blir ferdig stekt.
Når alle kjøttkakene er ferdig lar du dem trekke i
buljongvannet i ca 5 min.
Ta så kjøttkakene ut av vannet med en hullsleiv.
Lag jevning til buljongvannet,
ved å blande ut 2 ts jkbm i litt vann.
Jkbm klumper deg fort så rør godt og raskt ut i vannet
og tilsett i buljongvannet.
Ha i fløte til du får en passe saus.
Denne gangen hadde vi kokt kål, og rosenkål med bacon og valnøtter, til.
.
Kanskje ikke den mest fargerike tallerken, men fargerik på smak. |
lørdag 27. august 2011
Rosenkål med bacon og valnøtter
Kjempe godt tilbehør til middager som,
stek, ribbe, kalkun, kjøttkaker..
og sikkert mye mer.
Rosenkål med bacon og valnøtter
(blir stor porsjon)
1 pk frossen rosenkål
1 -2 pk bacon
en neve valnøtter lett hakket
smør
Start med å koke opp lettsaltet vann.
Kok rosenkålen, jeg liker den godt kokt,
så kokte den i 10-15 min.
Vet det er flere som liker den mindre kokt,
så her velger du selv.
Når rosenkålen er ferdig har du den i en sil,
slik at den får rent av seg alt vannet.
Så smelter du 1-2 ss smør i en panne,
mens du deler opp baconet i mindre biter.
Stek baconet til det begynner å bli sprøtt.
Ha i rosenkålen og valnøtter og bland godt.
Varmes opp sammen og server.
stek, ribbe, kalkun, kjøttkaker..
og sikkert mye mer.
Rosenkål med bacon og valnøtter
(blir stor porsjon)
1 pk frossen rosenkål
1 -2 pk bacon
en neve valnøtter lett hakket
smør
Start med å koke opp lettsaltet vann.
Kok rosenkålen, jeg liker den godt kokt,
så kokte den i 10-15 min.
Vet det er flere som liker den mindre kokt,
så her velger du selv.
Når rosenkålen er ferdig har du den i en sil,
slik at den får rent av seg alt vannet.
Så smelter du 1-2 ss smør i en panne,
mens du deler opp baconet i mindre biter.
Stek baconet til det begynner å bli sprøtt.
Ha i rosenkålen og valnøtter og bland godt.
Varmes opp sammen og server.
fredag 26. august 2011
Tacopai
Tacopai lagde jeg en del når jeg spiste høykarbo.
Her har jeg laget en lavkarbo variant.
Tacopai
Bunn:
3 egg
120 gram philadelphia
45 gram pofiber
litt salt
1 ts bakepulver
Bland eggeplommene og osten med en stavmikser.
Pisk hviten luftig og tilsett osteblandingen.
Ha i pofiber, salt og bakepulver.
Smør utover en paiform og
forstek på 200 grader i 5-6 minutter.
Fyll:
400 g kjøttdeig
4 ts hjemmelaget tacokrydder
ca 1/2 dl vann
1 beger cremè fraiche
2-3 tomater (valgfritt)
ost til gratinering
Stek kjøttdeigen og ha i tacokrydder.
Tilsett litt vann, for å fordele krydderet i kjøttet.
Når kjøttet er gjennomstekt,
har du det over den forstekte paibunnen.
Ha over cremè fraichen.
Et lag med tomater i skiver
og tilslutt ost.
Stek på 200 grader i ca 20-30 min.
Denne er god kald også, så spis rester til frokost eller lunsj ;)
Her har jeg laget en lavkarbo variant.
Tacopai
Bunn:
3 egg
120 gram philadelphia
45 gram pofiber
litt salt
1 ts bakepulver
Bland eggeplommene og osten med en stavmikser.
Pisk hviten luftig og tilsett osteblandingen.
Ha i pofiber, salt og bakepulver.
Smør utover en paiform og
forstek på 200 grader i 5-6 minutter.
Fyll:
400 g kjøttdeig
4 ts hjemmelaget tacokrydder
ca 1/2 dl vann
1 beger cremè fraiche
2-3 tomater (valgfritt)
ost til gratinering
Stek kjøttdeigen og ha i tacokrydder.
Tilsett litt vann, for å fordele krydderet i kjøttet.
Når kjøttet er gjennomstekt,
har du det over den forstekte paibunnen.
Ha over cremè fraichen.
Et lag med tomater i skiver
og tilslutt ost.
Stek på 200 grader i ca 20-30 min.
Denne er god kald også, så spis rester til frokost eller lunsj ;)
Jeg hadde ikke tomater, så min ble uten. |
Savnet tomatene, så tok litt ketchup på isteden. |
torsdag 25. august 2011
Tacokrydder
Taco er godt, men posene med ferdigkrydder
inneholder hele 58 g karbohydrater per 100 gram.
I "Old El Paso" sin pose er første ingrediens glukosesirup,
i tillegg innholder den rismel og sukker...
Heldigvis er det superraskt å blande sin egen.
Og den er like om ikke enda bedre.
Mens du er i gang så lager du en større porsjon
og oppevarer i skapet til neste gang.
Tacokrydder
1 1/2 ts salt
4 ts spisskummin
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts pepper
Bland alt sammen.
Oppbevar i glass med lokk.
Bruk 1 ts per 100 gram kjøttdeig.
inneholder hele 58 g karbohydrater per 100 gram.
I "Old El Paso" sin pose er første ingrediens glukosesirup,
i tillegg innholder den rismel og sukker...
Heldigvis er det superraskt å blande sin egen.
Og den er like om ikke enda bedre.
Mens du er i gang så lager du en større porsjon
og oppevarer i skapet til neste gang.
Tacokrydder
1 1/2 ts salt
4 ts spisskummin
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts pepper
Bland alt sammen.
Oppbevar i glass med lokk.
Bruk 1 ts per 100 gram kjøttdeig.
onsdag 24. august 2011
Kokt egg med smør og te med kokosolje
Dagens frokost.
Kokt egg med meierismør
og en kopp te med kokosolje i.
Var ikke så sulten i dag, så ble ett egg.
Vanligvis spiser jeg to.
Kokt egg med meierismør
og en kopp te med kokosolje i.
Var ikke så sulten i dag, så ble ett egg.
Vanligvis spiser jeg to.
tirsdag 23. august 2011
Frokost, fantastisk restemat
Mine frokoster er ofte restemat fra middagen dagen før.
Jeg digger det og savner ikke brød.
Det holder meg mett mye lengre og er jo mye mer smakfullt enn en brødskive med en osteskive på.
Heldige meg hadde mye rester etter fredagen.
Lørdagens frokost ble derfor salat, med valnøttolje over.
Det er viktig at du får i deg nok fett, hvis ikke blir du raskt sulten igjen.
Så jeg har en god del rømme, ost og olje på.
Og teen min da, med kokosolje.
Deilig start på en lørdag!!
Jeg digger det og savner ikke brød.
Det holder meg mett mye lengre og er jo mye mer smakfullt enn en brødskive med en osteskive på.
Heldige meg hadde mye rester etter fredagen.
Lørdagens frokost ble derfor salat, med valnøttolje over.
Det er viktig at du får i deg nok fett, hvis ikke blir du raskt sulten igjen.
Så jeg har en god del rømme, ost og olje på.
Og teen min da, med kokosolje.
Deilig start på en lørdag!!
Salat med kylling
Fredag er som tidligere nevnt "kose-kveld" her i huset.
Da er det tv tid eller spilltid med hele familien.
God mat blir inntatt i sofaen i stua.
Vi er glad i salat, ungene spiser ikke alt men velger seg sine favoritter.
Så hver ingrediens får sin egen skål.
Salat:
Issalat
Spinatblader
Grillet kylling
Agurk
Paprika
Tomat
Fersk sopp
Vårløk
Revet ost
Pesto
Fetaost i olje
Kokt egg
Rømme med hvitløk og dill
Hjemmelaget guacamole
Mais (jeg spiser ikke dette for, mye karbs)
Ananas (jeg spiser ikke dette, for mye karbs)
Da er det tv tid eller spilltid med hele familien.
God mat blir inntatt i sofaen i stua.
Vi er glad i salat, ungene spiser ikke alt men velger seg sine favoritter.
Så hver ingrediens får sin egen skål.
Salat:
Issalat
Spinatblader
Grillet kylling
Agurk
Paprika
Tomat
Fersk sopp
Vårløk
Revet ost
Pesto
Fetaost i olje
Kokt egg
Rømme med hvitløk og dill
Hjemmelaget guacamole
Mais (jeg spiser ikke dette for, mye karbs)
Ananas (jeg spiser ikke dette, for mye karbs)
mandag 22. august 2011
Lasagne
Da jeg fikk en flott squash fra svigermors kjøkkenhage,
var ikke valget vanskelig.
Det måtte bli lasagne.
Med squash som "plater".
Lavkarbo lasagne
1 squash
Kjøttsaus:
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk
1 fedd hvitløk finhakket
1/2 boks hermetisk tomat
1 ts meridan
1 ts basilikum
1 ts timian
1ts oregano
salt og pepper
smør til steking
Ostesaus:
1 1/2 dl fløte
150 g ost
litt muskat
Revet ost
Start med å lage strimler av squashen.
Dette gjør du med en ostehøvel.
Legg strimlene utover på et papir og strø over litt salt.
Dette gjøres for å få ut litt av vannet i squashen.
La de ligge til du skal begynne å legge dem i den ildfaste formen.
Da tørker du bare av dem med et papir først.
Varm så smør i en panne og tilsett oppskjær løk.
Stek til den blir myk og ha oppi kjøttdeig og hvitløk.
Når kjøttet er stekt har du i krydder og hermetiske tomater.
La den små koke.
Ostesausen lager du enkelt ved å ha fløten i en kjele og tilsett osten.
Varm opp til osten er smeltet og tilsett litt muskat.
Da er det tid for å sette lasagnen sammen.
Start med å lage et lag med squash i en ildfast form.
Ha over et lag med kjøttsaus, så et lag med squash.
Så kjøtt før du heller over ostesausen.
Ha over litt revet ost.
Stek i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Vi hadde en enkel grønn salat til.
var ikke valget vanskelig.
Det måtte bli lasagne.
Med squash som "plater".
Lavkarbo lasagne
1 squash
Kjøttsaus:
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk
1 fedd hvitløk finhakket
1/2 boks hermetisk tomat
1 ts meridan
1 ts basilikum
1 ts timian
1ts oregano
salt og pepper
smør til steking
Ostesaus:
1 1/2 dl fløte
150 g ost
litt muskat
Revet ost
Start med å lage strimler av squashen.
Dette gjør du med en ostehøvel.
Legg strimlene utover på et papir og strø over litt salt.
Dette gjøres for å få ut litt av vannet i squashen.
La de ligge til du skal begynne å legge dem i den ildfaste formen.
Da tørker du bare av dem med et papir først.
Varm så smør i en panne og tilsett oppskjær løk.
Stek til den blir myk og ha oppi kjøttdeig og hvitløk.
Når kjøttet er stekt har du i krydder og hermetiske tomater.
La den små koke.
Ostesausen lager du enkelt ved å ha fløten i en kjele og tilsett osten.
Varm opp til osten er smeltet og tilsett litt muskat.
Da er det tid for å sette lasagnen sammen.
Start med å lage et lag med squash i en ildfast form.
Ha over et lag med kjøttsaus, så et lag med squash.
Så kjøtt før du heller over ostesausen.
Ha over litt revet ost.
Stek i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Vi hadde en enkel grønn salat til.
søndag 21. august 2011
Knekkebrød
Dagens frokost måtte jo bli Nannahs knekkebrød siden de ble bakt i går kveld.
Ta på ønsket pålegg, men husk meierismøret ;)
Ta på ønsket pålegg, men husk meierismøret ;)
Jeg hadde gulost på og en kopp kokosolje te ved siden av. |
Nannahs supergode knekkebrød
Kjempe gode knekkebrød lager du selv.
Oppskriften er laget av Nannah på lavkarbo.no, en av guruene der inne :)
Super frokost, lunsj eller kveldsmat.
Her varer de ikke særlig lenge..... mamma disse er bare sååååå gode !!!!
NANNAHS SUPERGODE KNEKKEBRØD
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø
50 g krusklakli
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt, jeg brukte litt sukrin
5dl vann
Mål og bland alt det tørre godt.
Ha i vann og la svelle i 10 min.
Ha utover to stekeplater med bakepapir.
Jeg har litt vann på hendene og bruker dem til å ha røra jevnt utover.
Rut opp passe stykker med et pizzahjul eller en kniv.
Stekes på varmluft 160 grader i 1t 10 min
Bytt plass på platene to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn.
La de avkjøle og nyt!
Oppskriften er laget av Nannah på lavkarbo.no, en av guruene der inne :)
Super frokost, lunsj eller kveldsmat.
Her varer de ikke særlig lenge..... mamma disse er bare sååååå gode !!!!
NANNAHS SUPERGODE KNEKKEBRØD
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø
50 g krusklakli
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt, jeg brukte litt sukrin
5dl vann
Mål og bland alt det tørre godt.
Ha i vann og la svelle i 10 min.
Ha utover to stekeplater med bakepapir.
Jeg har litt vann på hendene og bruker dem til å ha røra jevnt utover.
Rut opp passe stykker med et pizzahjul eller en kniv.
Stekes på varmluft 160 grader i 1t 10 min
Bytt plass på platene to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn.
La de avkjøle og nyt!
Laks med bacon og ost
Denne oppskriften fant jeg på camilla celina fuglesang sin blogg,
og tenkte det var på tide og utvide litt når det gjelde fiskeretter.
Jeg angrer virkelig ikke, dette var skikkelig snadder.
Selv om sausen gikk i søpla.
Sånn går det når man åpner feil ende på krydderlokket, og man tilsetter nesten 1 ss sitronpepper...
Men fisken ble god uten saus også den.
Laks med bacon og ost:
4 laksefileter uten skinn og bein
sitronpepper
2 pk bacon
osteskiver
smør
Start med å smelte godt med smør i en panne.
Når panna er varm legger du i laksen.
Stek den godt på hver side, og husk å ha på sitronpepper.
Ta fisken over i en ildfast form.
Del baconet i biter og stek (i smør) 1 pk av gangen,
om du tar begge samtidig blir det kokt, ikke stekt.
Ha baconet og fetter over fisken.
Avslutt med skiver med ost, slik at alt blir dekket.
Stek på 180 grader i ovnen til osten er smeltet ca 10 min
Serverte kokt squash til.
(Jeg lagde jo egentlig hollandaise saus til (oppskrift i ketolyseboka) hadde ikke sitron så tenkte jeg skulle bruke litt sitronpepper.....VOPS!!
Prøvde å redde sausen ved å ta ut krydderet men nei gikk ikke gitt. Se bilde under.)
Her er noe av krydderet jeg tok ut, av sausen for å prøve å redde den. Haha |
lørdag 20. august 2011
Egg med spinat og saltpølse
Varm lunsj i dag, kan selvfølgelig også brukes til frokost.
1 ss smør
4-5 skiver saltpølse
2 egg
1-2 ss fløte
1 neve fersk spinat
pepper
Start med å smelte smøret i pannen mens du skjærer saltpølsene i strimler.
Stek saltpølsene til de begynner å bli litt sprø.
Ha i spinat og stek til de har falt sammen.
Hel over egg og fløte, ferdig blandet.
Vend egg og resten sammen til det stivner.
Server med nykvernet pepper over.
1 ss smør
4-5 skiver saltpølse
2 egg
1-2 ss fløte
1 neve fersk spinat
pepper
Start med å smelte smøret i pannen mens du skjærer saltpølsene i strimler.
Stek saltpølsene til de begynner å bli litt sprø.
Ha i spinat og stek til de har falt sammen.
Hel over egg og fløte, ferdig blandet.
Vend egg og resten sammen til det stivner.
Server med nykvernet pepper over.