Eldstejenta var ikke helt i slag og hadde lyst på "noe godt til kvelds".
Fin mulighet til å prøve ut kokoslapper.
Orginalen er hentet herfra, men jeg har endret den litt.
De ble kanske søte så tror jeg kanskje vil prøve å kutte ut sukrin helt neste gang.
Jeg brukte kanel da jeg ikke hadde kardemomme.
15 Kokoslapper:
2 mellomstore egg
1 ss sukrin
2 ss kokosmel
1/2 ts fiberhusk
3/4 dl fløte
kanel og/ eller kardemomme.
Visp egg og sukrin raskt sammen.
Tilsett deretter kokosmel, fiberhusk og fløte.
Smak til med kanel og kardemomme til slutt.
Stekes på litt over middels varme.
En spiseskje røre per lapp.
De gikk ned på høykant, uten noe på.
onsdag 30. november 2011
mandag 28. november 2011
Enkel skinkepai
Pai er godt!
Denne lavkarbo bunnen er den beste synes jeg.
Bunn:
3 egg
120 gram philadelphia
45 gram pofiber
litt salt
1 ts bakepulver
Bland eggeplommene og osten med en stavmikser.
Pisk hviten luftig og tilsett osteblandingen.
Bland forsiktig i pofiber, salt og bakepulver.
Smør en paiform og ha deigen utover.
Forstek på 200 grader i 5-6 minutter.
Fyll:
2 egg
2 dl fløte
2 vårløk, i ringer
ca 150 g skinke i småstrimler, biter.
salt og pepper
revet ost
Bland egg og fløte.
Ha i resten av ingrediensene og bland.
Has over den halvstekte paibunnen.
Avslutt med revet ost.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 min.
Vi hadde spinat og rømme til.
Denne lavkarbo bunnen er den beste synes jeg.
Bunn:
3 egg
120 gram philadelphia
45 gram pofiber
litt salt
1 ts bakepulver
Bland eggeplommene og osten med en stavmikser.
Pisk hviten luftig og tilsett osteblandingen.
Bland forsiktig i pofiber, salt og bakepulver.
Smør en paiform og ha deigen utover.
Forstek på 200 grader i 5-6 minutter.
Fyll:
2 egg
2 dl fløte
2 vårløk, i ringer
ca 150 g skinke i småstrimler, biter.
salt og pepper
revet ost
Bland egg og fløte.
Ha i resten av ingrediensene og bland.
Has over den halvstekte paibunnen.
Avslutt med revet ost.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 min.
Vi hadde spinat og rømme til.
lørdag 26. november 2011
1. forsøk på kransekakestenger
Disse ble veldig søte, og fikk den kalde smaken etter sukrin.
Men skal forskes og testes videre på.
2 dl mandelmel
1 dl sukrin melis
1 ts vaniljepulver
35 g eggehvite
Sikt melis og vaniljepulver, ha i mandelmel.
Bland raskt før du tilsetter eggehviten.
Kjør til en deig og trill ut stenger
Stek på 175 grader i 10 min
Men skal forskes og testes videre på.
2 dl mandelmel
1 dl sukrin melis
1 ts vaniljepulver
35 g eggehvite
Sikt melis og vaniljepulver, ha i mandelmel.
Bland raskt før du tilsetter eggehviten.
Kjør til en deig og trill ut stenger
Stek på 175 grader i 10 min
torsdag 24. november 2011
Kremet tandoori kyllingsuppe
Denne suppa fant jeg på lavkarbo.no.
Den er super rask, enkel og med få ingredienser.
Har man dårlig tid, er denne super.
Hadde vært godt med litt grønnsaker i også tenker jeg
Den er super rask, enkel og med få ingredienser.
Har man dårlig tid, er denne super.
Hadde vært godt med litt grønnsaker i også tenker jeg
Kremet tandoori kyllingsuppe:
2 kyllingfileter i små biter
2 sjalottløk, finhakket
1-2 ts tandoorikrydder
5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1 dl fløte
1/2 bok ceme fraiche
Stek løk blank i smør, og ha i kyllingen.
Ha på krydder.
I en kjele koker du opp vann med buljongterningen.
Når det koker har du i fløten og den stekte kyllingen og løken.
Ha i creme fraiche.
Kok noen minutter og server.
2 kyllingfileter i små biter
2 sjalottløk, finhakket
1-2 ts tandoorikrydder
5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1 dl fløte
1/2 bok ceme fraiche
Stek løk blank i smør, og ha i kyllingen.
Ha på krydder.
I en kjele koker du opp vann med buljongterningen.
Når det koker har du i fløten og den stekte kyllingen og løken.
Ha i creme fraiche.
Kok noen minutter og server.
tirsdag 22. november 2011
Blomkål og brokkoligrateng
Mange som starter med lavkarbo, synes det er vanskelig å finne tilbehør til middagen.
Selv synes jeg vi har fått mer variasjon i middagsmaten vår,
og vi spiser mer grønnsaker og mer variert.
Blomkål og brokkoligrateng:
1 pk (500g) frossen blomkål og brokkoli blanding
1 liten kartong fløte (mindre om du ikke vil ha den fult så flytende)
1 boks tine kremost med urter (eller annen smak du ønsker)
1 egg
pepper
evt revet ost til topping
Start med å ha brokkoli og blomkål i en ildfast form.
I en kjele varmer du opp fløten og kremosten.
Når osten er nesten smeltet har du i et egg.
Husk å vispe kraftig slik at du ikke får eggrøre i sausen.
Smak til med pepper eller annet krydder.
Kok opp og ha over grønnsakene.
Om du ønsker har du over revet ost.
Ha i ovene på 200 grader i 30- 40 min
Selv synes jeg vi har fått mer variasjon i middagsmaten vår,
og vi spiser mer grønnsaker og mer variert.
Blomkål og brokkoligrateng:
1 pk (500g) frossen blomkål og brokkoli blanding
1 liten kartong fløte (mindre om du ikke vil ha den fult så flytende)
1 boks tine kremost med urter (eller annen smak du ønsker)
1 egg
pepper
evt revet ost til topping
Start med å ha brokkoli og blomkål i en ildfast form.
I en kjele varmer du opp fløten og kremosten.
Når osten er nesten smeltet har du i et egg.
Husk å vispe kraftig slik at du ikke får eggrøre i sausen.
Smak til med pepper eller annet krydder.
Kok opp og ha over grønnsakene.
Om du ønsker har du over revet ost.
Ha i ovene på 200 grader i 30- 40 min
søndag 20. november 2011
Kjøttsaus med cottage cheese
Jeg liker ikke å kaste mat.
Middagsrester blir frokost eller lunsj, elsker det!
Mat i kjøleskapet som bør brukes pga dato, og rester fra tidligere middag,
prøver jeg å ta vare på og finne nye bruksområder.
I denne retten har jeg brukt restene fra tomatsausen til denne Sellerizzaen.
Som tilbehør til kjøttsausen har vi squashspagetti, da blir kjernen i squashen igjen.
Den deler jeg i biter og har i sausen.
På denne måten sparer man miljø og penger.
Og nye retter blir til :)
Kjøttsaus med cottage cheese:
1 pk kjøttdeig
ca 2 dl tomatsaus,bruk mer om du har, eller tilsett hermetiske tomater.
kjernen fra 1 squash
1 beger cottage cheese
salt, pepper
paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver
Stek kjøttdeigen i smør. Ha i resten av ingrediensene.
Smak til med krydder. La putre i 10 min.
Server med squash spagetti.
Middagsrester blir frokost eller lunsj, elsker det!
Mat i kjøleskapet som bør brukes pga dato, og rester fra tidligere middag,
prøver jeg å ta vare på og finne nye bruksområder.
I denne retten har jeg brukt restene fra tomatsausen til denne Sellerizzaen.
Som tilbehør til kjøttsausen har vi squashspagetti, da blir kjernen i squashen igjen.
Den deler jeg i biter og har i sausen.
På denne måten sparer man miljø og penger.
Og nye retter blir til :)
Kjøttsaus med cottage cheese:
1 pk kjøttdeig
ca 2 dl tomatsaus,bruk mer om du har, eller tilsett hermetiske tomater.
kjernen fra 1 squash
1 beger cottage cheese
salt, pepper
paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver
Stek kjøttdeigen i smør. Ha i resten av ingrediensene.
Smak til med krydder. La putre i 10 min.
Server med squash spagetti.
fredag 18. november 2011
Koteletter og grønnsaker i fløtesaus
Langstekt koteletter sikrer nydelig kjøtt som smelter på tunga.
Grønnsaker bestemmes etter hva som finnes i kjøleskapet.
Supert for å bruke opp rester.
Denne gangen ble den laget slik:
4 koteletter
nesten 1 paprika, i biter
1 vårløk, i ringer
2 sjalottløk, i ringer
4-6 sopp, i skiver
ca 100 g knutekål, i små biter
salt og pepper
ca 1-2 dl fløte (ikke helt sikker)
1 beger creme fraiche
Start med å steke kotelettene, på begge sidene, i smør på sterk varme.
Ha på salt og pepper.
Ha kotelettene over i en ildfast form.
Ha grønnsakene over i panna med kraften/smøret fra kotelettene.
Stek raskt før du tilsetter fløte og creme fraiche, salt og pepper.
Et raskt oppkok, før du har det over kotelettene.
Sett det inn i ovnen på 160 grader i 1 1/2 time.
Nam, nam, nam.
Vi hadde kokt kål til.
Grønnsaker bestemmes etter hva som finnes i kjøleskapet.
Supert for å bruke opp rester.
Denne gangen ble den laget slik:
4 koteletter
nesten 1 paprika, i biter
1 vårløk, i ringer
2 sjalottløk, i ringer
4-6 sopp, i skiver
ca 100 g knutekål, i små biter
salt og pepper
ca 1-2 dl fløte (ikke helt sikker)
1 beger creme fraiche
Start med å steke kotelettene, på begge sidene, i smør på sterk varme.
Ha på salt og pepper.
Ha kotelettene over i en ildfast form.
Ha grønnsakene over i panna med kraften/smøret fra kotelettene.
Stek raskt før du tilsetter fløte og creme fraiche, salt og pepper.
Et raskt oppkok, før du har det over kotelettene.
Sett det inn i ovnen på 160 grader i 1 1/2 time.
Nam, nam, nam.
Vi hadde kokt kål til.
Jeg glemte å ta bilde av maten ferdig stekt.
onsdag 16. november 2011
Sellerizza med spekeskinke og mozzarella
Sellerizza med spekeskinke og mozzarella
Bunn:
4-5 dl sellerirot, revet
4-5 dl revet ost (4 oster)
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Salt, pepper og oregano
Start med bunnen, riv sellerirot og ost.
Bland i resten av ingrediensene.
Ha utover en bakepapirdekket stekeplate.
Stek på 180- 200 grader i 20 min.
Tomatsaus:
(denne porsjonen blir større enn det man trenger til en sellerizza)
1 boks hermetiske tomater
1/2 boks tomatpuré
1 (tomatpuré)boks olivenolje
1 (tomatpuré)boks vann
salt, pepper og oregano
Bland alt til sausen godt sammen.
Når bunnen er halvstekt, har du på et lag med tomatsaus.
Fyll:
skiver med ost
1 sjalottløk i ringer
sopp i skiver
3-4 Stranda skinke
1 mozzarella (sånn i lake i pose) i skiver
Tilslutt har du på fyllet i denne rekkefølgen:
Skivet ost, løk i skiver, sopp i skiver, spekeskinke og mozzarella.
Avslutt med litt salt og pepper
Stek videre på 180-200 grader i 30 min.
Bunn:
4-5 dl sellerirot, revet
4-5 dl revet ost (4 oster)
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Salt, pepper og oregano
Start med bunnen, riv sellerirot og ost.
Bland i resten av ingrediensene.
Ha utover en bakepapirdekket stekeplate.
Stek på 180- 200 grader i 20 min.
Tomatsaus:
(denne porsjonen blir større enn det man trenger til en sellerizza)
1 boks hermetiske tomater
1/2 boks tomatpuré
1 (tomatpuré)boks olivenolje
1 (tomatpuré)boks vann
salt, pepper og oregano
Bland alt til sausen godt sammen.
Når bunnen er halvstekt, har du på et lag med tomatsaus.
Fyll:
skiver med ost
1 sjalottløk i ringer
sopp i skiver
3-4 Stranda skinke
1 mozzarella (sånn i lake i pose) i skiver
Tilslutt har du på fyllet i denne rekkefølgen:
Skivet ost, løk i skiver, sopp i skiver, spekeskinke og mozzarella.
Avslutt med litt salt og pepper
Stek videre på 180-200 grader i 30 min.
mandag 14. november 2011
Ivorys Pannekaker
Det er igjen tid for utprøving av ny pannekake røre.
Denne har jeg funnet på lavkarbo.no.
Mektige så det ble røre igjen, fin fin frokost.
Kan anbefales.
Denne har jeg funnet på lavkarbo.no.
Mektige så det ble røre igjen, fin fin frokost.
Kan anbefales.
søndag 13. november 2011
Farsdag
Endelig en anledning til å bake Suksessterte igjen.
Den er bare såååååå god.
Gratulere med farsdagen alle pappaer.
Spesiellt pappaen min og pappaen til ungene mine <3
Den er bare såååååå god.
Gratulere med farsdagen alle pappaer.
Spesiellt pappaen min og pappaen til ungene mine <3
lørdag 12. november 2011
Tacosuppe
Fikk så lyst på tacosuppe.
Varmer godt nå som temperaturen synker ute.
Enkelt, raskt og godt.
Tacosuppe
1 pk kjøttdeig
4 ts tacopulver
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1/2 fersk chili
1 boks hermetisk tomater
1 boks (tom hermetisk tomater boks) vann
salt og pepper
Stek kjøttdeigen, ha i hjemmelagde tacokrydderet.
I en annen kjele steker du løken myk i smør.
Ha i hvitløken og chilien.
Tilsett resten av ingrediensene.
Når kjøttet er ferdig stekt har du det i suppen.
Tilsett mer vann om nødvendig og ønsket krydder.
La koke i 10 min tid.
Server med revet ost og rømme/cf
Varmer godt nå som temperaturen synker ute.
Enkelt, raskt og godt.
Tacosuppe
1 pk kjøttdeig
4 ts tacopulver
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1/2 fersk chili
1 boks hermetisk tomater
1 boks (tom hermetisk tomater boks) vann
salt og pepper
Stek kjøttdeigen, ha i hjemmelagde tacokrydderet.
I en annen kjele steker du løken myk i smør.
Ha i hvitløken og chilien.
Tilsett resten av ingrediensene.
Når kjøttet er ferdig stekt har du det i suppen.
Tilsett mer vann om nødvendig og ønsket krydder.
La koke i 10 min tid.
Server med revet ost og rømme/cf