torsdag 8. mars 2012

Reker og krepshaler i hvitløk- og chiliolje

Vi er glad i tapas her hjemme.Dette er en rett som vi stadig bruker,
den må liksom med når vi har tapas.

Den egner seg også som rett alene.

Lag en god porsjon, den er super som kald restemat også.

Har ikke noen eksakte mål på den, så prøv deg frem.

Reker og krepshaler i hvitløk- og chiliolje

1 boks reker i lake, de med store reker er best.
1 boks med krepshaler i lake.
olivenolje
fersk chili
1 hvitløksfedd
(koriander krydder er også godt)

Start med å ha olje i en ildfast form.
Rekene og krepsen skal dekkes godt av oljen,
men ikke bade.

Ha reker og krepshaler i en sil og la dem renne godt av.
La gjerne stå litt, slik at de ikke er kjøleskaps kalde når de skal opp i oljen.

Sett oljen inn i ovnene på 225-250 grader.
Del opp fersk chili i ringer (ca 1/2 til 3/4 chili).
Ha chilien i oljen, varm oljen videre.
Del hvitløken i skiver/biter, ha den i oljen når den begynner å bli varm.
Det er ikke godt med hvitløk som er stekt for lenge.

Når oljen er varm, tar du ut formen og har i reker og krepshaler.
Bland godt.
Om retten blir kald setter du den raskt inn i ovnene igjen.
Obs, obs ikke la den stå for lenge da blir rekene seige.

Ferdig!

Server med Focaccia slik at du får med deg den deilige oljen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar