Digger selleri chips, tenkte derfor prøve å frityrsteke dem.
Slipper å stå og snu en og en, og det er plass til litt fler.
Gikk kjempe fint, og ble veldig godt.
Man må beregne litt tid, sellerien skal få litt farge.
Frityrstekt selleri chips
Kutt opp ønsket mengde skrellet sellerirot i staver.
Varm olje i en kjele.
Når oljen er god og varm har du oppi selleristavene.
Stek til de begynner å få farge.
Ha dem over på litt kjøkkenpapir.
Ha på ønsket krydder.
lørdag 29. oktober 2011
torsdag 27. oktober 2011
Laks Surprise
Ny lakseoppskrift er testet, tok utgangspunkt i denne oppskriften.
Laks suprise
4 laksefileter
ca 1/2 pk philadephia ost med hvitløk
salt
sitronpepper
Start med å lage en lomme i hvert av fiskestykkene.
Fyll lommen med ost.
Legg i ildfast form og ha på litt salt og sitronpepper.
Ha noen smørklatter i formen om ønskelig.
Stek på 180 grader i ca 20 min.
Tilbehør:
1/2 squash i strimler
1 rødløk i båter
1 vårløk i ringer
1 paprika i biter
5-6 cherrytomater delt i to
Varm olje og litt smør i en stekepanne eller wok.
Ha i løken, stek til den er blank.
Tilsett resten av ingrediensene og stek til alt er varmt.
Server sammen med fisken.
tirsdag 25. oktober 2011
Knutekål mos
Jeg har fått et nytt bekjentskap, knutekål.
Rart at jeg ikke har smak det før.
Smaken er mild litt søt, minner meg om kålrot og agurk.
Min første rett med knutekål ble mos.
Knutekål mos
1 knutekål deles i tynne biter, kokes mør i vann.
Dette tok litt tid. Sil av vannet.
Mos kålen sammen med meierismør, fløte, salt og pepper.
Det er en del vann i knutekålen så min ble litt tynn.
Jeg kokte den ikke opp etter at den var most.
Det vil jeg gjøre neste gang, slik at noe av vannet kan fordampes.
Rart at jeg ikke har smak det før.
Smaken er mild litt søt, minner meg om kålrot og agurk.
Min første rett med knutekål ble mos.
Knutekål mos
1 knutekål deles i tynne biter, kokes mør i vann.
Dette tok litt tid. Sil av vannet.
Mos kålen sammen med meierismør, fløte, salt og pepper.
Det er en del vann i knutekålen så min ble litt tynn.
Jeg kokte den ikke opp etter at den var most.
Det vil jeg gjøre neste gang, slik at noe av vannet kan fordampes.
søndag 23. oktober 2011
Sellerizza
Stolt av denne retten, siden jeg har kommet på den selv:)
Sellerirøsti er et tilbehør som ofte går igjen her hjemme.
Og det var en gang jeg hadde lagd dette,
at jeg kom på at kanskje det skulle gå og lage pizza av.
Det ble skikkelig godt og veldig mektig.
Kan spises kaldt også.
Neste gang blir det å prøve med tomatsaus.
Sellerizza
Bunn:
1 sellerirot, revet
Revet ost (like mange dl som sellerirota)
1 sjalottløk
Salt og pepper
Fyll:
1 beger crème fraiche
1/2 chili
1 fedd hvitløk
salt og pepper
1 pk kyllingkjøttdeig
paprikapulver
timian
1 sjalottløk i ringer
2 tomater i skiver
revet ost
Start med bunnen, riv sellerirot og ost.
Bland i resten av ingrediensene.
Ha utover en bakepapirdekket stekeplate.
Stek på 180 grader i 20 min.
Mens bunnen steker lager du fyllet.
Start med den hvite sausen.
I et beger crème fraiche, har du i presset hvitløk og finhakket chili.
Smak til med salt og pepper.
Stek kyllingkjøttdeigen i smør.
Ha krydder på.
Del opp løken og tomatene.
Riv ost
Når bunnen er halvstekt er det på tide og sette den sammen.
Ha først på den hvite sausen.
Del utover tomat og løk.
Ha kjøttet utover og avslutt med revet ost.
Stek på 180 grader i 30 min.
Sellerirøsti er et tilbehør som ofte går igjen her hjemme.
Og det var en gang jeg hadde lagd dette,
at jeg kom på at kanskje det skulle gå og lage pizza av.
Det ble skikkelig godt og veldig mektig.
Kan spises kaldt også.
Neste gang blir det å prøve med tomatsaus.
Sellerizza
Bunn:
1 sellerirot, revet
Revet ost (like mange dl som sellerirota)
1 sjalottløk
Salt og pepper
Fyll:
1 beger crème fraiche
1/2 chili
1 fedd hvitløk
salt og pepper
1 pk kyllingkjøttdeig
paprikapulver
timian
1 sjalottløk i ringer
2 tomater i skiver
revet ost
Start med bunnen, riv sellerirot og ost.
Bland i resten av ingrediensene.
Ha utover en bakepapirdekket stekeplate.
Stek på 180 grader i 20 min.
Mens bunnen steker lager du fyllet.
Start med den hvite sausen.
I et beger crème fraiche, har du i presset hvitløk og finhakket chili.
Smak til med salt og pepper.
Stek kyllingkjøttdeigen i smør.
Ha krydder på.
Del opp løken og tomatene.
Riv ost
Når bunnen er halvstekt er det på tide og sette den sammen.
Ha først på den hvite sausen.
Del utover tomat og løk.
Ha kjøttet utover og avslutt med revet ost.
Stek på 180 grader i 30 min.
fredag 21. oktober 2011
Kjøttdeig i ostesaus
Denne retten ble mye spist i tiden da jeg og mann først flyttet sammen.
Det var høykarbomat, med spagetti og saus laget av mel.
Fikk lyst til å teste ut en lavkarbovariant.
Bruk kjøttdeig som i oppskriften, eller bruk lavkarbopølser.
Kjøttdeig i ostesaus
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk, hakket
1 1/2 dl fløte
100 g ost (kan være mindre også, fint og bruke osterester)
2 ts oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss ketchup, grønn kork
Start med å steke løken blank i smør.
Ha i kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
Saus lager du ved og smelte osten i fløten.
Når osten er smeltet har du i ketchup, og krydder.
Tilsett kjøttdeigen og bland godt.
Kok opp og smak.
Tilsett evt. mer krydder.
Server med kokt squash
Det var høykarbomat, med spagetti og saus laget av mel.
Fikk lyst til å teste ut en lavkarbovariant.
Bruk kjøttdeig som i oppskriften, eller bruk lavkarbopølser.
Kjøttdeig i ostesaus
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk, hakket
1 1/2 dl fløte
100 g ost (kan være mindre også, fint og bruke osterester)
2 ts oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss ketchup, grønn kork
Start med å steke løken blank i smør.
Ha i kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
Saus lager du ved og smelte osten i fløten.
Når osten er smeltet har du i ketchup, og krydder.
Tilsett kjøttdeigen og bland godt.
Kok opp og smak.
Tilsett evt. mer krydder.
Server med kokt squash
onsdag 19. oktober 2011
Fløtegratinert sellerirot
Skulle sjekke opp oppskriften på fløtegratinert sellerirot,
men fant den ikke.
Så da er det jammen på tide og legge den inn ;)
Har ikke eksakte mål, da mengden kommer ann på sellerirota og formen man bruker.
Fløtegratinert sellerirot
1 sellerirot
salt og pepper
fløte
revet ost
(Tilsett gjerne litt løk og/eller hvitløk om du er glad i det.)
Start med å skrell sellerirota.
Del den opp i skiver og så i biter.
Ha sellerien over i en ildfast form og ha på godt med salt og pepper.
Hel over fløte til den nesten dekker sellerirota.
Ha over rikelig med revet ost.
Stekes i på 180 grader i ca 1 time
men fant den ikke.
Så da er det jammen på tide og legge den inn ;)
Har ikke eksakte mål, da mengden kommer ann på sellerirota og formen man bruker.
Fløtegratinert sellerirot
1 sellerirot
salt og pepper
fløte
revet ost
(Tilsett gjerne litt løk og/eller hvitløk om du er glad i det.)
Start med å skrell sellerirota.
Del den opp i skiver og så i biter.
Ha sellerien over i en ildfast form og ha på godt med salt og pepper.
Hel over fløte til den nesten dekker sellerirota.
Ha over rikelig med revet ost.
Stekes i på 180 grader i ca 1 time
Formen ble litt liten, så innholdet var påvei over kanten. |
lørdag 8. oktober 2011
Meatza
Meatza har jeg sett rundt på blogger men ikke fått prøvd selv.
Så fikk jeg det servert på klubb og det var nydelig!! (takk M)
Den er veldig mektig og det ble en del igjen.
Jeg elsker rester til frokost eller lunsj så det passet meg veldig bra.
Bare en rask tur inn i mikroen så var måltidet klart igjen.
Kjøttbunn
2 pk kjøttdeig
3 egg
1 ts salt
Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin.
Bre deigen utover en stekeplate.
Stek 10 min på 225 grader.
Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpurè
1 hvitløksfedd, presset
2 ss olivenolje
1 ss oregano
salt og pepper
Bland alt i en kjele og la småkoke i 15 minutter.
Ha over den halvstekte kjøttbunnen.
Fyll:
noen skiver rødløk
bacon, stekt
mozzarellaost (den runde)
revet ost
paprika i biter
sopp i skiver
Fordel fyllet over
og stek 225 grader i 10 min.
Så fikk jeg det servert på klubb og det var nydelig!! (takk M)
Den er veldig mektig og det ble en del igjen.
Jeg elsker rester til frokost eller lunsj så det passet meg veldig bra.
Bare en rask tur inn i mikroen så var måltidet klart igjen.
Kjøttbunn
2 pk kjøttdeig
3 egg
1 ts salt
Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin.
Bre deigen utover en stekeplate.
Stek 10 min på 225 grader.
Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpurè
1 hvitløksfedd, presset
2 ss olivenolje
1 ss oregano
salt og pepper
Ha over den halvstekte kjøttbunnen.
Fyll:
noen skiver rødløk
bacon, stekt
mozzarellaost (den runde)
revet ost
paprika i biter
sopp i skiver
Fordel fyllet over
og stek 225 grader i 10 min.
fredag 7. oktober 2011
Moussaka
Lamme sesong, men jeg er ikke vant til å bruke så mye lam.
Moussaka pleier jeg å lage av vanlig kjøttdeig,
men denne gangen blir det skikkelig moussaka.
Super godt!!
Oppskriften er inspirert av "Familie koke boka",
jeg har bare gjort den lavkarbo-vennlig.
Moussaka
2 auberginer, delt i skiver på langs
olivenolje
500 g lammekjøttdeig (eller vanlig kjøttdeig)
3 pressede hvitløkfedd
1 boks hermetiske tomater
salt og pepper
3 1/2 dl fløte
200 g ost (vanlig hvitost og parmesan)
salt og pepper
revet ost, til topping
Start med å steke auberginer i olje.
Ta noen om gangen og pass på å ha nok olje.
Ha på litt salt når du steker.
Stek dem lett brune og legg de til side.
Stek kjøttet i resten av oljen.
Når kjøttet er brunt har du i hvitløk og hermetiske tomater.
Bland godt og la det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper
Saus lager du ved å smelte osten i fløten,
bruk en kjele og rør stadig.
Smak til med salt og pepper.
Sett sammen moussakaen,
begynn med kjøttsaus, så aubergine avslutt med ostesaus.
Gjenta og ha til slutt revet ost over.
Stek den på 200 grader i 20 min.
Moussaka pleier jeg å lage av vanlig kjøttdeig,
men denne gangen blir det skikkelig moussaka.
Super godt!!
Oppskriften er inspirert av "Familie koke boka",
jeg har bare gjort den lavkarbo-vennlig.
Moussaka
2 auberginer, delt i skiver på langs
olivenolje
500 g lammekjøttdeig (eller vanlig kjøttdeig)
3 pressede hvitløkfedd
1 boks hermetiske tomater
salt og pepper
3 1/2 dl fløte
200 g ost (vanlig hvitost og parmesan)
salt og pepper
revet ost, til topping
Start med å steke auberginer i olje.
Ta noen om gangen og pass på å ha nok olje.
Ha på litt salt når du steker.
Stek dem lett brune og legg de til side.
Stek kjøttet i resten av oljen.
Når kjøttet er brunt har du i hvitløk og hermetiske tomater.
Bland godt og la det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper
Saus lager du ved å smelte osten i fløten,
bruk en kjele og rør stadig.
Smak til med salt og pepper.
Sett sammen moussakaen,
begynn med kjøttsaus, så aubergine avslutt med ostesaus.
Gjenta og ha til slutt revet ost over.
Stek den på 200 grader i 20 min.
torsdag 6. oktober 2011
Skinkepai uten bunn
Pai uten bunn
3 egg
2 dl fløte
1 dl cottage cheese
120 g skinke
1 vårløk
2-3 små sopp
5 dl ost
Bland egg, fløte og cc. Hell det i en paiform.
Del opp skinke, vårløk og sopp
og ha det oppi eggeblandingen.
Avslutt med revet ost over.
Stekes på 200 grader i 20-30 min.
Neste gang lager jeg større porsjon, ble litt lite og ingen frokost dagen etter...
3 egg
2 dl fløte
1 dl cottage cheese
120 g skinke
1 vårløk
2-3 små sopp
5 dl ost
Bland egg, fløte og cc. Hell det i en paiform.
Del opp skinke, vårløk og sopp
og ha det oppi eggeblandingen.
Avslutt med revet ost over.
Stekes på 200 grader i 20-30 min.
Neste gang lager jeg større porsjon, ble litt lite og ingen frokost dagen etter...
onsdag 5. oktober 2011
Squash og kavliost lasagne
Har tidligere laget lasagne med enten squash eller kavliost.
Så denne gangen ble det begge deler.
Tror vel kanskje det er blitt lasagne favoritten.
Squash og kavliost lasagne
Kjøttsaus:
1 pk kjøttdeig
1 sjalottløk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetisketomater
1 ss tomatpurè
1 ss tørket oregano
1/2 ts paprika
1/4 ts chilipulver
pepper og salt
Ostesaus:
1 boks rømme
3 ss philadelphia ost
50 til 100 g ost (jeg brukte noen osterester)
muskat
salt og pepper
Plater:
Kavli pepperoni ferdigskiva ost
Squash i skiver (delt med ostehøvel)
Revet ost
Start med å steke løken blank.
Tilsett kjøttdeigen,
når den er stekt har du i resten av ingrediensene.
Mens du lager ostesausen, lar du kjøttsausen surre på svak varme.
Start på ostesausen.
I en kjele har du rømme, ost og philadelphia.
På svak varme, varmer du sausen til osten er smeltet.
Smak til med krydder.
Nå kan lasagnen settes sammen.
I bunn har du kjøttsaus, så et lag med kavliost,
ostesaus og så squash.
Så kjøttsaus og tilslutt ostesaus.
Avslutt med revet ost.
Sett den midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min
Så denne gangen ble det begge deler.
Tror vel kanskje det er blitt lasagne favoritten.
Squash og kavliost lasagne
Kjøttsaus:
1 pk kjøttdeig
1 sjalottløk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetisketomater
1 ss tomatpurè
1 ss tørket oregano
1/2 ts paprika
1/4 ts chilipulver
pepper og salt
Ostesaus:
1 boks rømme
3 ss philadelphia ost
50 til 100 g ost (jeg brukte noen osterester)
muskat
salt og pepper
Plater:
Kavli pepperoni ferdigskiva ost
Squash i skiver (delt med ostehøvel)
Revet ost
Start med å steke løken blank.
Tilsett kjøttdeigen,
når den er stekt har du i resten av ingrediensene.
Mens du lager ostesausen, lar du kjøttsausen surre på svak varme.
Start på ostesausen.
I en kjele har du rømme, ost og philadelphia.
På svak varme, varmer du sausen til osten er smeltet.
Smak til med krydder.
Nå kan lasagnen settes sammen.
I bunn har du kjøttsaus, så et lag med kavliost,
ostesaus og så squash.
Så kjøttsaus og tilslutt ostesaus.
Avslutt med revet ost.
Sett den midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min