Da jeg fikk en flott squash fra svigermors kjøkkenhage,
var ikke valget vanskelig.
Det måtte bli lasagne.
Med squash som "plater".
Lavkarbo lasagne
1 squash
Kjøttsaus:
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk
1 fedd hvitløk finhakket
1/2 boks hermetisk tomat
1 ts meridan
1 ts basilikum
1 ts timian
1ts oregano
salt og pepper
smør til steking
Ostesaus:
1 1/2 dl fløte
150 g ost
litt muskat
Revet ost
Start med å lage strimler av squashen.
Dette gjør du med en ostehøvel.
Legg strimlene utover på et papir og strø over litt salt.
Dette gjøres for å få ut litt av vannet i squashen.
La de ligge til du skal begynne å legge dem i den ildfaste formen.
Da tørker du bare av dem med et papir først.
Varm så smør i en panne og tilsett oppskjær løk.
Stek til den blir myk og ha oppi kjøttdeig og hvitløk.
Når kjøttet er stekt har du i krydder og hermetiske tomater.
La den små koke.
Ostesausen lager du enkelt ved å ha fløten i en kjele og tilsett osten.
Varm opp til osten er smeltet og tilsett litt muskat.
Da er det tid for å sette lasagnen sammen.
Start med å lage et lag med squash i en ildfast form.
Ha over et lag med kjøttsaus, så et lag med squash.
Så kjøtt før du heller over ostesausen.
Ha over litt revet ost.
Stek i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Vi hadde en enkel grønn salat til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar