søndag 14. august 2011

Bearnaisesaus

Jeg har tatt utgangspunkt i bearnaisesaus oppskriften i ketolyseboka,
men forandret noe.

Sausen ble servert til fredagens biffsnadder :)


Bearnaisesaus

300 g meierismør
3 eggeplommer
2 ss vann
2 ts tørket estragon
1 1/2 ts tørket persille
litt sitronsaft
salt og pepper (PS! smak på sausen før du har i salt, smøret er salt i seg selv)

Smelt smøret i en kjele, ha kjelen av varmen.
Så har du eggeplommene og vannet i en annen kjele og pisker det godt sammen.
La det tykne på svak varme.
Når eggeplommene er tyknet har du i smøret.
Først dråpevis, så i en tynn stråle, under konstant omrøring.
Ha i urter og sitron.
Smak til med pepper og salt.
(Jeg hadde i 2 ss fløte for rundere smak)



2 kommentarer:

  1. ser helt nydelig ut. skal bli spennende å prøve :-)

    SvarSlett
  2. Denne skal jeg prøve i dag, men har også tenkt å ha i litt hvitvinseddik :-) håper det blir bra..

    SvarSlett