søndag 28. august 2011

Godt krydrede kjøttkaker og saus

Kjøttkaker og brun saus blir aldri feil!
Disse er med litt mer krydder enn "mammas kjøttkaker".

Godt krydrede kjøttkaker

400 g kjøttdeig
1 egg
1/2 løk, finhakket
1 ts salt
1 ts pepper
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ts paprikapulver
1/2 dl fløte

Saus

1 l vann
1 buljongterning
1-2 ts jkbm (johannesbrødkjernemel)
fløte

Bland alle ingrediensene til kjøttkakene godt.
Smelt godt med meierismør i en panne.
Lag kjøttkaker med en skje, og stek de på høy varme.

I en kjele koker du opp vannet sammen med buljongterningen.
Når det koker skrur du ned varmen slik at det er akkurat under kokepunktet.

Ha kjøttkakene oppi etter hvert
som de blir ferdig stekt.

Når alle kjøttkakene er ferdig lar du dem trekke i
buljongvannet i ca 5 min.
Ta så kjøttkakene ut av vannet med en hullsleiv.

Lag jevning til buljongvannet,
ved å blande ut 2 ts jkbm i litt vann.
Jkbm klumper deg fort så rør godt og raskt ut i vannet
og tilsett i buljongvannet.
Ha i fløte til du får en passe saus.

Denne gangen hadde vi kokt kål, og rosenkål med bacon og valnøtter, til.

.





Kanskje ikke den mest fargerike tallerken, men fargerik på smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar