søndag 21. august 2011

Laks med bacon og ost


Denne oppskriften fant jeg på camilla celina fuglesang sin blogg,
og tenkte det var på tide og utvide litt når det gjelde fiskeretter.

Jeg angrer virkelig ikke, dette var skikkelig snadder.
Selv om sausen gikk i søpla.
Sånn går det når man åpner feil ende på krydderlokket, og man tilsetter nesten 1 ss sitronpepper...

Men fisken ble god uten saus også den.

Laks med bacon og ost:

4 laksefileter uten skinn og bein
sitronpepper
2 pk bacon
osteskiver
smør

Start med å smelte godt med smør i en panne.
Når panna er varm legger du i laksen.
Stek den godt på hver side, og husk å ha på sitronpepper.

Ta fisken over i en ildfast form.

Del baconet i biter og stek (i smør) 1 pk av gangen,
om du tar begge samtidig blir det kokt, ikke stekt.

Ha baconet og fetter over fisken.
Avslutt med skiver med ost, slik at alt blir dekket.

Stek på 180 grader i ovnen til osten er smeltet ca 10 min

Serverte kokt squash til.








(Jeg lagde jo egentlig hollandaise saus til (oppskrift i ketolyseboka) hadde ikke sitron så tenkte jeg skulle bruke litt sitronpepper.....VOPS!!
Prøvde å redde sausen ved å ta ut krydderet men nei gikk ikke gitt. Se bilde under.)
Her er noe av krydderet jeg tok ut,
 av sausen for å prøve å redde den.
Haha

2 kommentarer:

  1. så kjekkt at du har prøvd oppskriften min og linket til den :) Jeg har faktisk aldri laget sausen fra bunnen før, men tenkte å prøve det neste gang så spares jeg for en del kh :)

    SvarSlett
  2. Denne retten er blitt en favoritt, så takk for oppskriften :)

    SvarSlett