onsdag 22. juni 2011

Coleslaw

Jeg har blitt veldig glad i coleslaw, som visst nok betyr "kjølig kål".
Den er super til all slags grillmat eller som tilbehør til annen middag.

Dette blir tilbehør til grillmaten på St.Hans, og står nå og godgjør seg i kjøleskapet.

Man kan jo variere med litt krydder, men sånn helt enkelt lager jeg min sånn:

Coleslaw

1/2 stort hodekål kuttet i små strimler
1-2 små gulrøtter, revet på råkostjern (gulrøtter inneholder litt mye karber)
1 liten sjalottløk, små halve ringer
1 pk ekte majones
1 boks + seterrømme
litt sitronsaft eller eddik
salt
masse pepper!

Bland alt sammen med en slikepott i en stor bolle.
Veldig viktig å smake. Ta litt krydder og sitron, smak!, og tilsett mer om det trengs.
Jeg liker den litt "våt" så tilfører ofte litt mer rømme. Og masse pepper er godt.
Den kan spises med en gang men er absolutt best når den har stått litt.
Gjerne over natten.
Holder seg i mange dager.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar