onsdag 29. juni 2011

Fylte sopp

Fylte sopp har mange variasjonsmuligheter.
Kan brukes til tapas, grillmat, biff eller kylling.
Jeg lager fylte sopp etter "man tar det man har" prinsippet.
Men utgangspunktet er denne oppskriften som jeg fant på nett for mange år siden.

Fylte sjampinjonger
9 sjampinjonger
1-2 ss rømme
ca. 150 g feta
pepper

Ta ut stilkene på sjampinjongene og finhakk de,
rør med fetaost, rømme og friskkvernet pepper,
og fyll sjampinjongene med røren.
Stek de i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Denne gangen ble de laget på denne måten:

Beregn ca 3-4 ferske sjampinjong på hver
Rømme
Fetaost i olje (4-5 terninger og gjerne litt av olja)
1/2 hvitløk presset
Paprikapulver
Chilipulver
Salt og pepper
Ost til gratinering

Begynn med å ta ut stilkene på soppen
(disse tar du selvfølgelig vare på ;) kan brukes i soppstuing eller i salat)
Bland alt til fyllet utenom osten som er til gratineringen.
Fyll hattene med røra og avslutt med revet ost.

Vi grillet dem denne gangen, ved å legge soppene oppå et dobbelt aluminiumsfolie.



En annen veldig enkel og god variant,
er å fylle soppene med baconost eller skinkeost på tube.
Enklere enn det kan det vel ikke bli?!




















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar