Jeg fikk så lyst på peppersaus, har ikke laget det før, så googlet litt rundt.
Fant en oppskrift på bloggen til Hanne og Kari, som jeg tok utgangspunkt i.
Peppersaus
2 ss smør
40 grønne pepperkorn
1/3 ts malt pepper
1 ss finhakket løk
1/2 terning hønsebuljong
3 dl kremfløte
4 ss creme fraiche
1/2 ts soyasaus
Smelt smøret i en kjele.
Tilsett pepperkornene,malt pepper og løken.
Ha i fløte og buljong.
La det koke i ca. 5 min, før du har i creme fraiche.
Smak til med soyasaus.
På bilde er sausen ganske tynn.
Det er fordi jeg kokte ut panna, som svinefileten hadde stekt i, med litt vann og hadde i sausen.
Svinefilet
1 svinefilet delt i to
salt og pepper
friske (eller tørkede) urter, jeg brukte oregano og timian
Skjær av sener ol på svinefileten.
Kni den inn med salt og pepper.
Smelt godt med smør i en panne.
Når smøret er skikkelig varmt har du i fileten.
Ha også i noen stilker med friske urter (eller kni inn fileten med tørkede før du legger den i panna).
Brun kjøttet på alle sider.
Ha fileten i en ildfast form.
(Jeg brukte stekepanne med avtagbart håndtak som jeg også stekte fileten i)
Stek den i ovnen, på 220 grader i 20-30 min.
Vi hadde blomkålcouscous til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar