som jeg hadde bestilt fra Funksjonell Mat.
Tagatose kan du lese om her.
Søtstoffet er helt nytt for meg.
Veldig spent, da dette søtstoffet i motsetning til mange sukkererstatninger kan karamelliseres.
Det passer bra i disse julebakst tider.
Mitt første forsøk ble kokosmakroner.
Jeg tok utgangspunkt i en "vanlig" oppskrift,
men halverte mengden tagatesse da det er dobbelt så søt som vanlig sukker.
Ble baketid med ungene og både deig og ferdig resultat ble supert ;)
Jeg synes kanskje det ble vel søt, så vil nok redusere mengden tagatesse enda mer.
Kokosmakroner med tagatesse
4 eggehvite
200 g kokosmasse
100 g tagatesse (ble veldig søt, så tror jeg neste gang vil redusere til 50 -75 g)
Bland alt i en kjele.
Varm opp under omrøring til en seig deig i 6-8 min, den skal ikke koke!
Bruk to teskjeer og sett "topper" på bakepapirkledt stekebrett.
Bruk to teskjeer og sett "topper" på bakepapirkledt stekebrett.
Stek på 170 grader i 10- 15 min, midt i ovnen.
Viktig å følge med på tiden, så det ikke svir seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar