torsdag 20. september 2012

Kylling i tomatsaus med spinat

Man tar litt av det... også litt av det...
også vips så ble det en snadder kyllingform.

Kylling i tomatsaus med spinat

4 kyllingfilleter
smør
1 grønn paprika, i strimler
1 rød paprika, i strimler
1 liten sjalottløk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomater
1/2 dl god olivenolje
salt og pepper
ca 1 ts timian
ca 1 ts oregano
ca 100 gr friske spinatblader
1 dl vann
litt sukrin
salt og pepper
1 pose fersk mozzerella, delt i mindre biter

Smelt smør i en stekepanne og brun kyllingen på sterk varme.
Ha på salt og pepper
Kyllingen legges så i en ildfast form.

Lag tomatsaus.
I en kjele smelter du smør, før du har i løken.
Når løken er blitt myk har du i hvitløken.
Tilsett hermetiske tomater.
Ha i olje og krydder.
La det småkoke, mens du kutter opp paprikaen.
Paprikaen legger du over kyllingen.
Fortsett med å tilsette vann og spinatblader i sausen.
Når spinaten har falt sammen,
smaker du på sausen og tilsetter krydder om nødvendig.

Ha tomatsausen over kyllingen,
før du har over mozzarellabitene.

Langstekes på 180 grader i ca. 1 time.







2 kommentarer:

  1. Hei! Hvor mange "klumper" med Mozarella ost brukte du? Kun en stk i posen som jeg fant.

    SvarSlett
  2. Lavkarbo kjerringa6. mars 2014 kl. 23:51

    Riktig at det er en mozarella i den posen jeg brukte, bruk hele.

    SvarSlett