Jeg har lenge lurt på hvordan man kan tørke ferske urter, slik at de ikke bare visner og ikke kommer til nytte.
Etter å ha googlet litt, fant jeg ut at det ikke virket så vanskelig.
Tørking av urter
Vask urtene og fjern døde blader.
Om det er urter med kraftige stilker må du fjerne disse fra bladene.
(Jeg var ikke flink nok til det når jeg tørket timian. Måtte derfor plukke litt stilker etterpå.)
Legg et kjøkkenhåndkle på stekebrettet.
Legg urten utover kjøkkenhåndkle.
Sett ovnen på varmluft 50 grader.
Sett inn urtene, døra lukker du ikke men setter på gløtt.
La urtene stå til de er helt tørre, det tar en hel dag.
Pass på, og snu litt på urtene underveis.
Når urtene var tørre, brukte jeg en mortel for å knuse til passe størrelse.
Enkelt penkelt!
Bedre smak enn kjøpeurter ble det også.
Imponerende!
SvarSlettHaha var veldig enkelt altså. Luktet pizza i hele huset gjorde det også ;)
SvarSlett