torsdag 15. november 2012

Hønsefrikassè

Storesøster her hjemme, elsker grønnsakssupper.
Denne suppa falt veldig i smak hos henne, mens kresene lillebror ikke var like begeistret.
Jeg deler min datters oppfatning. NAM!
"Blir det rester igjen til i morgen mamma!!??".

Siden det er rotgrønnsaker i, inneholder den litt karbohydrater.

Hønsefrikassè

1 rå høne
2 laurbærblad
2 hvitløkfedd
2 l vann
4 buljongterninger

1 purre
1 sellerirot
3 persillerot
1 rødløk

fløte til servering.

Start med å ha vann, høne, hvitløk. laurbærblader og buljong i en kjele.
Kok opp og la småkoke på svak varme i 1 times tid.

Ta ut høna og rens kjøttet fra skrotten.
Skjær grønnsakene i passe biter og tilsett i kraften.
Ha i kjøttet og la alt småkoke i 1 time (går sikkert fint å ha kortere koketid).

Server rykende varm, de som ønsker tilsetter fløte i sin tallerken.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar