tirsdag 5. juni 2012

Greske kjøttdeigspyd med tzatziki

Disse ble skikkelig gode.
Nam, nam!!
Jeg grillet dem, men er sikkert snaddergodt i panna også.

Greske kjøttdeigspyd med tzatziki

Spyd:
600 g kjøttdeig
1 ts sambal oelek
1 fedd presset hvitløk
3 ss hakket fersk persille
1 1/2 ts revet sitronskall
1 1/2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 krm pepper
2 - 3 ss olje

Tzatziki:
1 boks tyrkisk yoghurt
1 fedd hvitløk
1 krm salt
3/4 krm pepper
1 ss olje
1/2 ss eddik
1/2 agurk

(Om du skal bruke trespyd, legg de i vann)

Start med tzatzikien.
Knus hvitløk, salt og pepper i en mortel.
Rør i oljen og så eddiken.
Skyll og riv agurken.
Bland yoghurt, oljeblandingen og agurk sammen,
og sett det kaldt.

Start med kjøttdeigspydene.
Ha alle ingrediensene sammen og bland godt.
Form kjøttdeigen til avlange ruller (rundt et spyd).
Lag 4 - 5 snitt i hvert spyd.

Grilles i 6-8 min på hver side.
Server med tzatziki og salat.















1 kommentar:

  1. det så utrolig godt ut,kan man lage tzatzikien med epleeddik?

    SvarSlett