fredag 26. august 2011

Tacopai

Tacopai lagde jeg en del når jeg spiste høykarbo.

Her har jeg laget en lavkarbo variant.

Tacopai

Bunn:
3 egg
120 gram philadelphia
45 gram pofiber
litt salt
1 ts bakepulver

Bland eggeplommene og osten med en stavmikser.
Pisk hviten luftig og tilsett osteblandingen.
Ha i pofiber, salt og bakepulver.
Smør utover en paiform og
forstek på 200 grader i 5-6 minutter.


Fyll:

400 g kjøttdeig
4 ts hjemmelaget tacokrydder
ca 1/2 dl vann

1 beger cremè fraiche
2-3 tomater (valgfritt)
ost til gratinering

Stek kjøttdeigen og ha i tacokrydder.
Tilsett litt vann, for å fordele krydderet i kjøttet.

Når kjøttet er gjennomstekt,
har du det over den forstekte paibunnen.
Ha over cremè fraichen.
Et lag med tomater i skiver
og tilslutt ost.

Stek på 200 grader i ca 20-30 min.

Denne er god kald også, så spis rester til frokost eller lunsj ;)







Jeg hadde ikke tomater, så min ble uten.



Savnet tomatene, så tok litt ketchup på isteden.





4 kommentarer:

  1. Lager denne i dag, og ikke for første gang :) Denne gangen har jeg på tacosaus, og så tar jeg heller på litt mindre crème fraîche.

    Har prøvd en annen tacopai, men synes bunnen på denne er bedre :)

    SvarSlett
  2. Så hyggelig!!
    Tacoaaus ja, lager du selv?
    Det skal jeg teste ut.
    Er så hyggelig at du titter innom bloggen min Silje og skriver noen ord.
    Setter jeg veldig pris på:)

    SvarSlett
  3. Jeg bruker tacosausen til First Price, den inneholder faktisk ikke så mange karbohydrater. Synes å huske å ha lest at det er den sausen med færrest kh. :)

    Har lagt deg til i listen over faste blogger jeg leser, for du har så mange gode middagstips. Jeg hadde en periode hvor jeg slet med å holde meg til lavkarbo fordi matverdenen min begrenset seg til blomkål og brokkoli, ev. litt andre grønnsaker. Men nå kan jeg lage tacopai, supper, pannekaker og masse annet godt fordi jeg får inspirasjon herfra :)

    SvarSlett
  4. Ååå du gjorde dagen min lysere. Takk for hyggelig tilbakemelding. Gøy å være til inspirasjon. Matlaging er jo artig, men helt klart utfordrende når man må tenke nytt.

    SvarSlett