fredag 2. september 2011

Tyrkisk kebab

Jeg fikk så lyst på kebab, så søkte litt rundt,
resultatet ble riktig så godt.
Skal vel egentlig bruke kjøttdeig av lam,
men jeg brukte vanlig kjøttdeig.

Tyrkisk kebab:

400 g kjøttdeig
1 sjalottløk finhakket
1 fedd hvitløk finhakket
2 ss tørket persille
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummen
1/4 ts kajennepepper
1/2 ts salt
litt pepper

Start med å blande alle ingrediensene sammen.
Bruk tilslutt hendene og kna godt sammen.
Lag avlange små pølser og legg dem på en ovnsrist

Sett dem øverst i ovnen under grillen på maks styrke.
(På min ovn er det ikke grader, men jeg setter den på trinn 5)
Ha en plate med aluminiumsfolie under, da kjøttet vil dryppe.
Stek i ca 10-15 min. Prøv deg frem.
Kebaben skal være gjennomstekt men ikke tørr.

Serverte salat og taco dressing til.
Og litt ekstra olje over salaten.

(Restene spiser du som frokost eller lunsj dagen etter.
Eller gjør som jeg og send det med matboksen til dattera.)





4 kommentarer:

  1. Lagde dette med svinekjøtt i dag (det var enten det eller kyllingkjøttdeig). Det ble skikkelig godt, og jeg vil tro det hadde blitt enda bedre med lammekjøttdeig!

    SvarSlett
  2. Så hyggelige at det falt i smak. Blir så glad for hyggelige tilbakemeldinger!!
    Ekte kebab er jo med lam, av en eller annen grunn er jeg generelt dårlig til å bruke lammekjøtt.
    Hum kanskje noe jeg skal gjøre noe med!?

    SvarSlett
  3. Hadde det bare vært lettere å få tak i ...

    Har to pølser igjen, og skal lage salat med din tacodressing til, det blir dagens middag. Synes det er så herlig å finne lavkarbobloggere som kan gi meg inspirasjon :)

    SvarSlett
  4. dem så jerlig ut!!!
    må bare prøve dn ass;-)

    SvarSlett