Jeg har tatt utgangspunkt i bearnaisesaus oppskriften i ketolyseboka,
men forandret noe.
Sausen ble servert til fredagens biffsnadder :)
Bearnaisesaus
300 g meierismør
3 eggeplommer
2 ss vann
2 ts tørket estragon
1 1/2 ts tørket persille
litt sitronsaft
salt og pepper (PS! smak på sausen før du har i salt, smøret er salt i seg selv)
Smelt smøret i en kjele, ha kjelen av varmen.
Så har du eggeplommene og vannet i en annen kjele og pisker det godt sammen.
La det tykne på svak varme.
Når eggeplommene er tyknet har du i smøret.
Først dråpevis, så i en tynn stråle, under konstant omrøring.
Ha i urter og sitron.
Smak til med pepper og salt.
(Jeg hadde i 2 ss fløte for rundere smak)
ser helt nydelig ut. skal bli spennende å prøve :-)
SvarSlettDenne skal jeg prøve i dag, men har også tenkt å ha i litt hvitvinseddik :-) håper det blir bra..
SvarSlett