Den var fantastisk god.
Jeg serverte den til Svensk kladdkake.
Fransk iskrem:
1 1/2 kopp fløte (ca 2- 2 1/2 dl)
1/2 kopp vann
1 vanilje stang, delt på langs
1/2 kopp sukrin
3 ss vann
6 eggeplommer
3 ss splenda
1/8 ts salt
Fløte, vann og vanilje bringes opp til kokepunktet.
Sukrin og 3 ss vann has i en kjele, la det koke til sukrinen er oppløst.
Når sukrinen er oppløst tar du kjelen av varmen og blander det med den varme fløten.
Splenda, salt og eggeplommene piskes til eggedosis.
Hell fløteblandingen i en tynn stråle over eggedosisen mens du rører.
Jeg brukte kjøkkenmaskin.
Ha hele blandingen over igjen i kjelen og sette den på lav/medium varme,
til blandingen har tykknet litt.
Det er viktig at det ikke koker, da skiller alt seg.
Når blandingen har tykknet siler du den opp i en bolle.
La blandingen stå til den får romtempratur.
Has i ismaskin og la den gå til du får softis konsistens.
(Har du ikke ismaskin finner du en boks som kan fryses og heller blandingen over i den og dekker med plastfolie. Lurt å røre av og til i begynelsen av frysetiden slik at den ikke krystaliserer seg)
Sett isen i frysen i minst 5 timer, helst over natten.
Det ferdige resultatet fikk jeg ikke tatt bilde av før den var spist opp ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar