fredag 19. august 2011

Blomkålmos

Blomkålmos tilbehør som kan erstatte potetmos, og brukes til enda mer.

Blomkålmos:

1 blomkål
vann til koking
salt
meierismør
fløte
pepper

Kok opp lettsaltet vann.
Del blomkålen i buketter.
Ha blomkålen i vannet og kok til den er helt mør.

Sil av vannet.
Ha i en bolle med høye kanter, så du slipper å ha mos over vegger og tak ;)
Ha i en stor smørklatt, 1-1,5 ss.
Kjør blomkålen med en stavmikser til den er uten klumper.
Ha i fløte (til mosen får ønsket konsistens)og masse pepper.
Server!





Blomkålmos her med ungarsk pølsegryte

4 kommentarer:

  1. Jeg anbefaler å ha litt muskat i mosen, det gjør den enda bedre, synes jeg :)

    SvarSlett
  2. Lurt! Det skal jeg teste ut neste gang:-)

    SvarSlett
  3. Denne er en ny favoritt nå! Veldig god til pølser og karbonader :o)

    Kristine

    SvarSlett